Roger Waters'dan David Gilmour'a suçlama: "David, Pink Floyd'un sahibi olduğunu düşünüyor"

Roger Waters ile David Gilmour arasındaki kavga, Waters'ın yeni suçlamalarıyla alevlenebilir. Gilmour'un grubun internet sitesi ve sosyal medyasını kendisine kullandırmadığını iddia eden Waters, "David, Pink Floyd'un sahibi olduğunu düşünüyor," dedi...

Rock tarihinin gelmiş geçmiş en büyük gruplarından Pink Floyd'un eski üyeleri Roger Waters ile David Gilmour arasındaki kavga, yeniden alevlenecekmiş gibi.

1985'te gruptan ayrılan besteci, bas gitarist ve solist Roger Waters, grubun efsanevi albümü The Wall'da yer alan Mother adlı şarkının kendisinin de yer aldığı yeni halinin grubun resmi internet sitesinde yer almamasına içerledi ve bir videoyla saldırıya geçti. 

Roger Waters'dan David Gilmour'a suçlama: "David, Pink Floyd'un sahibi olduğunu düşünüyor" - Resim : 1

"ÇENEMİ KAPATMAM GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR" 

"İnternet sitesinde bana dair hiçbir şey yok. David Gilmour tarafından yasaklandım. David, grubun sahibi olduğunu, benim de çenemi kapatmam gerektiğini düşünüyor," diyen Waters, Mother gibi pek çok çalışmasının yok sayıldığını, ayrıca Pink Floyd'un sosyal medya hesaplarının Gilmour'ın eşi yazar Polly Samson'ın reklamını yapmak amacıyla kullanıldığını savundu. 

Aralarındaki anlaşmazlıkları çözmek için geçen yıl kendisinin düzenlediği bir toplantıda buluştuklarını da anlatan Britanyalı müzisyen, bu görüşmenin sonuçsuz kaldığını söyledi. 

Pink Floyd, 1965 yılında Syd Barrett, Nick Mason, Roger Waters ve Richard Wright tarafından kurulmuş, David Gilmour Aralık 1967'de gitarist ve vokalist olarak gruba katılmıştı. Waters'ın 1985'te grubu terk etmesinin ardından, Pink Floyd yoluna devam etti ama iki albüm daha çıkardıktan sonra 1994'te dağıldı.

GRUBUN HAYATTA KALAN ÜYELERİNİ DAVA ETMİŞTİ

Roger Waters'dan David Gilmour'a suçlama: "David, Pink Floyd'un sahibi olduğunu düşünüyor" - Resim : 2

Waters, kendisi olmadan Pink Floyd adını kullandıkları için diğer grup üyelerini dava etmiş ve kaybetmişti. Daha sonra verdiği bir röportajda dava açmakla hata ettiğini itiraf etti ama iş işten geçmişti.

Syd Barrett'ın 2006'da, Richard Wright'ın 2008'de ölmesinin ardından gruptan geriye Mason, Waters ve Gilmour kaldı.

David Gilmour, eski grup arkadaşının suçlamalarına henüz yanıt vermiş değil...

Roger Waters Pink Floyd