Roger Moore'un üçüncü eşi ünlü oyuncu Luisa Mattioli hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler Magazin Haberleri
Roger Moore'un üçüncü eşi ünlü oyuncu Luisa Mattioli hayatını kaybetti

Roger Moore ile evliliği ve fırtınalı aşk hayatıyla dikkat çeken ünlü İtalyan oyuncu Luisa Mattioli, 85 yaşında hayatını kaybetti. Haber Global, Mattioli'nin fırtınalı aşk hayatını sizler için derledi.

Bundan 18 yıl önce aramızdan ayrılan efsane isim Roger Moore'un üçüncü eşi olarak da bilinen oyuncu Luisa Mattioli hayata gözlerini yumdu.

James Bond yıldızı Roger Moore ile 24 yıl evli kalan ve üç çocuk sahibi olan Mattioli, efsane isimle 1993 yılında ayrılmış, 2002'de boşanmıştı.. Roger Moore, Mattioli'yi İsveç doğumlu Danimarkalı Kristina Tholstrup için terk etmişti.

Çiftin çocuklarının isimleri Geoffrey, Deborah ve Christian'dı.

85 yaşında hayata gözlerini yuman Mattioli, Moore ile 1961 yılında Romulus and The Sabines adlı komedi filminin çekimleri sırasında tanışmıştı.

Annesini kaybeden Geoffrey Moore haberi doğrularken çok üzgün olduğunu söyledi.

Luisa Mattioli'nin bir süredir çok hasta olduğu, ailenin zor günler geçirdiği öğrenildi.

Roger Moore ve Luisa Mattioli çocuklarıyla birlikte... (Reuters)

Luisa Mattioli kimdir?

1936 yılında İtalya, Veneto'da San Stino di Livenza'da doğdu. Batı Avrupa'nın en eski sinema okulu Centro Sperimentale di Cinematografia'dan mezun oldu.

23 yaşında ilk filmini oynadı. 1959 yapılan İtalyan draması The Night of The Great Attack'te yer aldı.

2 yılı sonra Richard Pottier filmi Romulus and the Sabines'in çekimleri sırasında gelecekteki eşi Roger Moore ile tanıştı. Moore o sıra Gallerli şarkıcı Dorothy Squires ile evliydi.

Mattioli o kadar güzel bir kadındı ki Roger Moore'u evliliği durduramadı. Üstelik Mattioli İngilizce bilmiyordu bile. Dil aşklarına engel olmadı. Bir süre sonra Luisa hamile kaldı. Birlikte Londra'ya gittiler. Moore'un ikinci eşi Squires'ın ise hiçbir şeyden haberi yoktu. Daha sonra bu ilişkiyi bir haberden öğrenecekti.

Moore ile Mattioli 1969 yılında Londra'da evlenmişti (Reuters)
Moore ile Mattioli ise 1969 yılında Londra'da evlenmişti (Reuters)

Squires boşanmayı reddetti, onun yerine evlilik haklarını kaybettiği için Moore aleyhine dava açtı. Her ortamda Moore ve Mattioli hakkında kötü konuştu, hatta küfretti. Bir keresinde çiftin evinin pencerelerini kırdı. O sırada kolunu kesti. Polis geldiğinde 'Hanımefendi kanıyorsunuz' derken Squiers 'Kanayan benim kalbim' cevabını verdi.

Moore'un kariyerinde önemli bir etkisi olan Squires'ın hali ünlü oyuncuyu derinden yaraladı. Roger Moore hep suçluluk hissetti, 30 yıl sonrasında Squires akciğer kanserinden ölürken onun masraflarını ünlü oyuncu karşıladı.

Moore ile Mattioli ise 1969 yılında Londra'da evlendi. Kader bu ki, Squiers'ın yaşadığı acıyı Mattioli de yaşadı. Moore, Mattioli'yi  Danimarkalı Kristina Tholstrup için terk etti. 

Kaynak: Haber Global TV

2021 yılında hayatını kaybeden ünlüler Roger Moore sinema magazin