Pera Müzesi ile İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, yeniden ziyarete açılıyor

koronavirüs
Pera Müzesi ile İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, yeniden ziyarete açılıyor

Koronavirüs salgını yüzünden uzun süredir kapalı olan Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, sanatseverlerle yeniden buluşmaya hazırlanıyor. Enstitü 15, Müze ise 16 Haziran'da kapılarını açacak...

Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, kontrollü sosyal hayata geçişle birlikte ziyarete açılmak üzere geri sayıma başladı.

Salgın nedeniyle mart ortasında kapanan iki kurum, bu süreçte ziyaretçileriyle sanal ortamda buluştu.

Pera Müzesi ile İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, yeniden ziyarete açılıyor - Resim : 1

Haziran ortasından itibaren faaliyetlerini kademeli şekilde fiziksel ortama taşıyacak Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, dijital etkinliklerine de devam edecek. 

Kapılarını 16 Haziran Salı günü açacak Pera Müzesi, ilk etapta Oryantalist Resim, Kütahya Çini ve Seramikleri, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri koleksiyon sergilerini sanatseverlerle buluşturacak. 

Pera Müzesi ile İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, yeniden ziyarete açılıyor - Resim : 2

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü de 15 Haziran'dan itibaren giriş katında yer alan sergi salonunu ziyarete açıyor. Sanatseverler, kısa bir aranın ardından enstitünün güncel sergisi Hafıza-i Beşer: Osmanlı Yazmalarından Hikâyeler"i yeniden görme fırsatı bulacak. Kütüphane bölümüyse rezervasyonla araştırmacıları ağırlayacak.  

Pera Müzesi ile İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, yeniden ziyarete açılıyor - Resim : 3

CİDDİ ÖNLEMLER ALINDI

Her iki kurum da hijyen önlemlerini artırdı. Mekânlar düzenli aralıklarla dezenfekte edilirken, ziyaretçiler için her katta el dezenfektanı bulundurulacak. Girişe yerleştirilen termal kameralarla vücut ısısı ölçümü yapılacak, ziyaret süresince maske kullanımı zorunlu olacak ve yönlendirme işaretleriyle sosyal mesafenin korunması sağlanacak. Bina içindeki ziyaretçi sayısı da sınırlı tutulacak... 

koronavirüs Pera Müzesi İstanbul Araştırmaları Enstitüsü