Osmanlı Hanedanı fertlerinden İBB Başkanı İmamoğlu'na ziyaret: Fatih tablosuyla buluştular

Osmanlı Hanedanı fertleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin satın alarak yurda getirdiği Fatih tablosuyla buluştu. Tablo, yarından itibaren halka açılacak...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki merkez binasında gerçekleşen buluşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Abdülmecit'in torunları Arzu Enver Erdoğan, Cengiz Baransel, 5. Murad'ın torunları Osman Selahaddin Osmanoğlu, Kenize Murad, V. Mehmet Reşat'ın torunu Rukiye Bâlâ Hodo ile Vahdettin'in torunları Hanzade Özbaş, Mesude Emel Evliyazade ve Ali Suat Ürgüplü'yü ağırladı.

Osmanlı Hanedanı fertlerine İstanbul'un işgalden kurtuluşunun 97. yıldönümü olan 6 Ekim'de halka açılacak tablonun gösterimini yapan İmamoğlu, sonrasında konuklarını makam odasında misafir etti.  

Osmanlı Hanedanı fertlerinden İBB Başkanı İmamoğlu'na ziyaret: Fatih tablosuyla buluştular - Resim : 1

İmamoğlu, görüşmede "Osmanlı İmparatorluğu, hepimizin gurur vesilesidir. 600 yıllık bir dönemi bize yaşatan ve geçmişinde böyle bir tarihi başarıyı elde etmiş bir dönemi, hatta dünyada birçok değişime imza atmış bir dönemi Türk halkına yaşatmış bir devleti, en derinlemesine anlamak, hissetmek hepimizin sorumluluğudur diye düşünüyorum," derken Padişah Abdülmecit'in torunu Arzu Enver Erdoğan şöyle konuştu: "Çok mutlu olduk, şeref duyduk. Bu tabloyu aldığınız ve bize kazandırdığınız için de sevinçliyiz. Biz de aile olarak, sizin için ne yapabilirsek, her zaman yanınızdayız ve hizmetinize de hazırız." 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet'in 1480 yılında İtalyan ressam Gentile Bellini'nin atölyesinden çıkan tablosunu Londra'daki açık artırmada satın alarak Türkiye'ye getirtmişti... 

Kaynak: DHA

Osmanlı hanedanı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih tablosu