Oscar ödüllü aktör William Hurt hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Oscar ödüllü aktör William Hurt hayatını kaybetti

Oscar ödüllü Amerikalı aktör William Hurt, 71 yaşında hayatını kaybetti.

"Örümcek Kadının Öpücüğü" ve "Broadcast News" gibi filmlerdeki rolleriyle tanınan Oscar ödüllü aktör William Hurt, 71 yaşında hayatını kaybetti

Acı haberi William Hurt'ün oğlu Will duyurdu: "Hurt ailesinin, sevgili baba ve Oscar ödüllü aktör William Hurt'ün 13 Mart 2022'de, 72. doğum gününden bir hafta önce vefatının yasını tutması büyük bir üzüntüdür. Ailesi arasında, eceliyle huzur içinde öldü. Aile Şu anda mahremiyet talep ediyor" 

Hurt, Brezilya'da siyasi bir mahkumla aynı hücreyi paylaşan eşcinsel bir adamı canlandırdığı Örümcek Kadının Öpücüğü ile 1985'te en iyi erkek oyuncu Oscar'ını kazandı. 

Children of a Lesser God ve Broadcast News filmleriyle en iyi erkek oyuncu dalında Oscar adaylığı aldı.

Başarılı aktör, 2018 yılında ölümcül prostat kanserine yakalandığını açıklamıştı.

Mark Ruffalo, Antonio Banderas, Russell Crowe, M Night Shyamalan gibi isimler Hurt'ün hayatını kaybetmesinden dolayı duydukları üzüntüyü sosyal medyadan paylaştı.

Antonio Banderas, "Çok büyük bir oyuncunun aramızdan ayrıldığını" dile getirdi.

1970'lerde oyunculuk kariyerine başlayan Hurt, ilk büyük başarısını takıntılı bir bilim insanını canlandırdığı Gerçeğin Ötesinde (Altered States) isimli filmiyle kazanmıştı.

Hurt'ün hayatı boyunca çok sayıda tartışmalı olay da yaşandı.

İçki sorununun olduğu ve bu yüzden eski sevgililerine şiddet uyguladığı basına yansıdı.

Ünlü oyuncu 2013 yılında The Telegraph gazetesine verdiği röportajında ünle ilgili sorunlu bir durumunun olduğunu kabul ederek, "Bu hem bir ayrıcalık hem de sorumluluk, ancak sorumluluk tarafını çoğu zaman iyi taşıyamadığımı utanarak kabul ediyorum. Geri dönüp baktığımda bazı durumlardaki davranışlarım yüzünden kendimi hayal kırıklığına uğrattığımı görüyorum" demişti.

Kaynak: Haber Global TV

Oscar 2022'de hayatını kaybeden ünlüler ölüm vefat hayatını kaybetti