"Oscar'ın Yabancıları" İstanbul Modern'de

"Oscar'ın Yabancıları" İstanbul Modern'de

İstanbul Modern Sinema, "Oscar'ın Yabancıları" seçkisini sinemaseverlerle buluşturuyor. Program, 16-30 Ocak tarihleri arasında izlenebilir...

İstanbul Modern Sinema, 92. Akademi Ödülleri heyecanı yaklaşırken Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinin adaylarından oluşan bir seçki hazırladı. 

"Oscar'ın Yabancıları" İstanbul Modern'de - Resim : 1

Boyalı Kuş

Yönetmeni Bong Joon-ho'nun "Palyaçosu olmayan bir komedi ve kötü adamı olmayan bir trajedi," olarak tanımladığı Güney Kore filmi Parazit (Parasite), genç yahudi bir çocuğun savaş sırasında yaşadığı dehşeti gözler önüne seren siyah-beyaz Jerzy Kosinski uyarlaması Boyalı Kuş (The Painted Bird), Victor Hugo'nun romanındaki bozulmuş toplum düzenindeki devrim ve isyan temasını günümüz Paris'inin banliyösüne uyarlayarak bir suç ve vicdan hikâyesi anlatan Fransız yapımı Sefiller (Les Misérables) ve Balkanlar'ın sarp dağlarında terk edilmiş bir köyde annesiyle birlikte yaşayan Hatice üzerinden insan-doğa ilişkisini beyazperdeye taşıyan Makedonya adayı belgesel Bal Ülkesi (Honeyland), "Oscar'ın Yabancıları" seçkisinde yer alan filmlerden bazıları. 

"Oscar'ın Yabancıları" İstanbul Modern'de - Resim : 2

Parazit

Program, 16-30 Ocak tarihleri arasında izlenebilir... 

"Oscar'ın Yabancıları" İstanbul Modern'de - Resim : 3

Bal Ülkesi 

İstanbul Modern Sinema Oscar Ödülü İstanbul Modern