Oscar Akademisi'nden yeni kararlar: Ödüller daha kapsayıcı olacak, her yıl 10 film değerlendirilecek

Oscar Akademisi'nden yeni kararlar: Ödüller daha kapsayıcı olacak, her yıl 10 film değerlendirilecek

Nisanda Oscar yarışını etkileyecek bir dizi karar alan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, kararlarına yenilerini ekledi. Ayrımcılığı önlemek için daha kapsayıcı bir sistem kurulacak, En İyi Film kategorisinde her yıl 10 yapım değerlendirilecek...

Koronavirüs salgını yüzünden ertelenebileceğine dair iddialar ortaya atılan Oscar töreninin akıbetine ilişkin herhangi bir gelişme veya açıklama yok ama ödülleri dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, bir dizi yeni kararla kamuoyunun karşısında.

Nisanda dijital platformlarda gösterilen filmleri de değerlendirmeye alacağını açıklayan, En İyi Ses Miksajı ile En İyi Ses Kurgusu kategorilerini birleştiren Akademi, yeni toplantısının ardından yeni kararlarını açıkladı. 

Buna göre farklı grupları temsil etmede yeterince güçlü olmamakla, kapsayıcılıktan uzak durmakla eleştirilen Akademi, bunun önüne geçmek için yeni bir girişim başlatacak. 

Bu amaçla Akademi, Amerikan Yapımcılar Birliği ile sinema sektörünün öne çıkan isimlerinden oluşan bir komite kurdu. Bu komiteyle değerlendirmeye alınan filmlerin kapsayıcılığı ve temsil düzeyinin yeterliliği belirli ölçütler dahilinde gözden geçirilecek. Bu standartlar, 2022'den itibaren uygulamaya konulacak. Akademi ayrıca kapsayıcılığı artırmak için ırk, cinsiyet, film yapımı gibi konularda halka açık söyleşiler düzenleyecek. 

Oscar Akademisi'nden yeni kararlar: Ödüller daha kapsayıcı olacak, her yıl 10 film değerlendirilecek - Resim : 1

Her yıl 5 ila 10 filmin değerlendirmeye alındığı En İyi Film kategorisinin yapısı da değişti. En İyi Film kategorisinde doğrudan 10 film yarışacak.

Bu uygulama, şubat sonunda dağıtılacak 94. Oscar Ödülleri'nden itibaren geçerli olacak...

Oscar Oscar Ödülleri Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi