Onur Tuna İspanyol basınına konuştu: Bu benim işim değil

Haber Merkezi
Şahane Hayatım Dizi Haberleri İspanya
Onur Tuna İspanyol basınına konuştu: Bu benim işim değil

İspanya'da yayın yapan Telecinco'nun Divinity kanalı "Şahane Hayatım" adlı Türk dizisini yayınlamaya hazırlanıyor. Dizinin başrol oyuncusu Onur Tuna, İspanyol basınına konuştu.

Dizinin baş kahramanı olan Onur Tuna, İspanyol basınının sorularını yanıtladı.

Şahane Hayatım'da canlandırdığınız karakteri özel kılan şey nedir?

Çok güçlü bir kadının hikayesi. Bu Türkiye'de ihtiyacımız olan bir şey. Hayatta bazen sahte görünürüz ve tüm bu sahteliklere rağmen, bir kadına aşık olan bir adam, o kişinin aşkıyla pek de hoş olmayan bir hayatın önüne geçmesine yardımcı olabilir. Karakterim bir polis memuru ama aynı zamanda Türkiye'de büyük bir üniversitede psikoloji eğitimine başlamış ve hayatında annesinden kaynaklanan travmalar yaşıyor. Bu yüzden bu rolü kabul etmeye karar verdim.

Bakışınız sizin için ne ifade ediyor ve ne aktarıyorsunuz?

Bu, tüm oyuncuların göstermesi gereken kimyadır ve bunun için dizinin çekimleri öncesinde ve sırasında çok çalışmamız gerekiyor. Sonuçta hepimiz çok deneyimli oyuncularız ve bu bakışlar doğal olarak geliyor. Oyuncular senaryodaki yerlerini keşfettiler çünkü bu bir ekip çalışmasıydı. Oyuncu olduğum için günlük hayatımda da öyle olmak benim için önemli. Sokakta yürürken açık bir pencere görürsem, o yerin tam tanımını yapabilirim. Orada ne gördüğümü ve neler olduğunu her zaman hatırlayabiliyorum. Sanırım her şeyi hatırlamak benim işim.

Dizideki karakterinizi nasıl tanımlarsınız?

Karakterin kafa karışıklığı, karmaşası ve çatışması çok fazla olan bir karakteri var, onun hakkında henüz cevaplanması gereken pek çok soru var. Karakterin benim gerçeklik benliğimle hiçbir ilişkisi yok ve annesinin sevgisini görmediği için aile duygusu da yok. Annesi hala hayatta ama o ve babası hakkında hiçbir şey bilmiyor ama iyi bir aile kurmak istiyor. Hayatını değiştirmek istiyor ve her şeye rağmen saygı ve sevgiye sahip olduğu için iyi bir koca ve harika bir insan olmak istediği için polislik mesleğini bırakıyor.

Hayranları nasıl değerlendiriyorsunuz?

İnsanları ikna etmek benim işim değil. Oyunculuğa sosyal ağların olmadığı bir dönemde başladım, kişisel hayatım o dünyadan çok uzak. Halka açık bir işle yaşadığımızda, bu insanlara ulaşıyor ve benim sosyal ağları kullanmakla hiçbir ilgim yok. Normalde bu olay bize çok fazla mutluluk getirir ama kağıt üzerinde çalışırken yalnızım ve kendi dünyamdayım. Hayatım oyunculuk, mesleğin maddi kısmıyla ilgilenmiyorum. Çalışıyorum ve eşyalarımla özel bir hayatım var ama iyi bir şey yaptığımda bu tüm dünyada sonuçlar doğuruyor ve bize mutluluk veriyor.

Onur Tuna İspanyol basınına konuştu: Bu benim işim değil - Resim : 1

İspanyol bir izleyici neden 'Şahane Hayatım'ı izlemeli?

Hepiniz biliyorsunuz ki Akdeniz ülkeleriyiz ve yaşam tarzımızda, kültürümüzde, çalışma şeklimizde benzerliklerimiz var. İspanyolların bundan bu kadar hoşlanmasının nedeninin bu olduğunu düşünüyorum. Hayatımız bir film gibi, haftanın 5-6 günü 14-15 saat çalışıp kayıt yapıyoruz, o yüzden mutlaka izlemelisiniz. Sonuçta hepimiz insanız ve beş duyumuz var.

Dünyadaki Türk dizi fenomenine ne diyorsunuz?

Ben bir oyuncuyum, sadece işim için endişeleniyorum. Türk dizilerinin dünya çapında çok başarılı olduğu, bizi çok mutlu ettiği ve gururlandırdığından haberim var. Mesela kız arkadaşım İspanyolca öğreniyor ve öğretmeni sürekli bana fotoğraf gönderiyor. Açıkçası işimden, ekibimden ve Türk dizi sektöründen gurur duyuyorum ama tekrar ediyorum, bu benim işim değil.

İspanya'da çalışma teklifini kabul eder misiniz?

Elbette İspanyol kültürünü seviyorum. Barselona, ​​Madrid ve Valensiya'ya gittim. Gotik mimarisi, sanat endüstrisi ve İzmir'e benzerliği çok hoşuma gitti. Şu anda İspanyolca öğrenmiyorum, sadece birkaç kelime biliyorum. İlk yapmam gereken dilinizi iyi öğrenmek ve senaryoyu görmek olacaktır. Şu anda beş farklı dil konuşabiliyorum.

Katıldığınız dizi için şarkı besteleme fikri nasıl ortaya çıktı ve şarkı sözlerini yazmak için neye ihtiyacınız var?

14 yaşımdan beri gitar çalıyorum ve 21 yaşında piyano çalmaya başladım. Müzik ve oyunculuk hayatımda hep vardı. Bu benim hobim ve İstanbul'da bir arkadaşımla şarkılarımı bestelediğim kendi stüdyom var. Şu anda profesyonel bir oyuncuyum ama müzisyen olarak değilim. Ancak bazen Spotify profilimde bulabileceğiniz şarkılar besteliyoruz.

Türkiye'de veya İspanya'da bir tür realite şovuna katılmaya cesaretiniz var mı?

Hayır, realite şovları bana göre değil. Para ve maddi kısmı beni ilgilendirmiyor.