Ömür Akkor, "Lezzet Seyahatnamesi III"te Doğu'ya uzanıyor

Ömür Akkor, "Lezzet Seyahatnamesi III"te Doğu'ya uzanıyor

Şef Ömür Akkor imzalı Lezzet Seyahatnamesi'nin üçüncü cildi çıktı. Unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri okurla buluşturan Akkor, bu kez Doğu Anadolu'da...

"Ne heyecanım azaldı, ne tutkum bitti, memleket çok güzel sen de gezsene" mottosuyla Türkiye'nin lezzetlerini yeniden keşfetmek için yola çıkan M. Ömür Akkor, Lezzet Seyahatnamesi'nin üçüncü kitabını tamamladı.

Türk ve Osmanlı mutfak kültürünün unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini okurla buluşturan ödüllü şef, bu kez Doğu Anadolu'daki deneyimlerini aktarıyor.

Ömür Akkor, "Bu Doğu seyahati, hayattaki en önemli deneyimim olarak anılarımda yerini aldı. Amacım, Doğu'daki insanların hayatlarına değip hikâyelerini dinlerken, bu memleketin her metrekaresinin ne kadar değerli olduğunu duyurabildiğim kadar çok insana duyurmaktı," diyor.

Başarılı görsellerle desteklenen Lezzet Seyahatnamesi III'te Kilis'in zeytinyağlı kahkesinden Kahramanmaraş'ın kabaklı yumurtasına, Harput'un tepsi balcanından Van'ın közlenmiş domates salatasına, Cizre'nin acılı bulgur pilavından Bingöl'ün ot kavurmasına onlarca özel tarif yer alıyor.

Ayrıca Apargir'deki Emir Sultan ve Somuncu Baba külliyeleri, Diyarbakır Müzesi, Kemaliye'nin Karanlık kanyonu ve Taş Yolu, Cizre'deki Ulu Camii gibi Doğu'nun görülmeye değer birçok noktasının öyküsü de fotoğraflarla birlikte anlatılıyor kitapta.