"Nuh Tepesi", oyuncuların katılımıyla özel bir gecede seyirciyle buluştu

Ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönen Cenk Ertürk'ün ilk uzun metrajı Nuh Tepesi, oyuncuları ve yönetmenin de katılımıyla özel gecede seyirciyle buluştu. Film, bu cuma vizyona giriyor...

Nuh Tepesi, bir yandan babasının isteğini yerine getirmek, diğer yandan da ayrılmak üzere olduğu hamile karısıyla arasını düzeltmek için çabalayan bir adamın öyküsü.

"Nuh Tepesi", oyuncuların katılımıyla özel bir gecede seyirciyle buluştu - Resim : 1

Orta yaş krizi ile baş etmeye çalışan Ömer, babasının isteği üzerine onunla birlikte İstanbul'dan memleketleri Bursa'ya doğru yola koyulur. Ömer'in babası, öldüğü zaman köyün tepesinde bulunan, yıllar önce kendisinin diktiğini iddia ettiği bir ağacın altına gömülmek istemektedir. Ömer, babasının isteğini kabul etse de başta muhtar olmak üzere tüm köy halkı bu isteğe şiddetle karşı çıkar. Nuh Peygamber tarafından tarafından dikildiğine inandıkları ağaç, köylü için adeta bir geçim kapısı olmuş, yüzlerce kişi tarafından ziyaret edilir hale gelmiştir. Ömer ve babası, arazinin kendilerine ait olduğunu kanıtlayabilmek için uğraşırken bürokrasi engeline takılır. Köyde geçirdikleri bu zaman, yıllardır birbirlerini görmeyen baba oğulun itiraflar silsilesine dönüşecektir... 

"Nuh Tepesi", oyuncuların katılımıyla özel bir gecede seyirciyle buluştu - Resim : 2

Çarpıcı öyküsüyle ulusal ve uluslararası festivallerde birçok ödül toplayan Nuh Tepesi filminin özel gösterimi, dün akşam Vadistanbul'daydı. 

Ömer karakterini Ali Atay, Ömer'in babası İbrahim'i Haluk Bilginer, Ömer'in eşi Elif'i ise Hande Doğandemir'in canlandırdığı film, davetlilerden tam not aldı.  

Galada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Haluk Bilginer, senaryoyu ilk okuduğunda çok beğendiğini vurgulayıp "Ne olursa olsun, bu filmde oynamak istediğimi söyledim. Çok severek çalıştım. Umarım seyirciyle buluştuğunda onlar da sever filmi," derken Tribeca ve Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülen Ali Atay da inanılmaz bir ekiple çalıştıklarını belirtti. Atay, şöyle konuştu: "Kalıcı bir hikâye olacağını düşünüyorum, benim için en önemli kısmı bu. İlk izlediğimde çok sevdim. Senaryoyu okuduğumda da çok sevmiştim. Sonucun böyle olacağını aşağı yukarı tahmin ediyordum zaten. Hatta beklediğimin biraz üzerinde oldu." 

Nuh Tepesi, Cenk Ertürk'ün ilk uzun metrajı.

Ertürk'ün senaryosunu da kaleme aldığı film, bu cuma vizyona giriyor... 

Cenk Ertürk Nuh Tepesi Ali Atay Haluk Bilginer Hande Doğandemir