Nightflyers ve Mindhunter gibi dizilerin senaristi Dominic Orlando 57 yaşında kansere yenik düştü

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Nightflyers ve Mindhunter gibi dizilerin senaristi Dominic Orlando 57 yaşında kansere yenik düştü

Popüler TV dizilerinin senaryolarında imzası olan ünlü yazar Dominic Orlando, 57 yaşında hayatını kaybetti. Peki Dominic Orlando kimdir, hangi dizilerin senaryolarını yazdı? Detaylar haberimizde...

"Nightflyers", "Mindhunter" ve "Them" gibi yapımların senaryolarını yazan Dominic Orlando'nun 57 yaşında son nefesini verdiği açıklandı.

Variety'de yer alan habere göre Orlando, 17 Kasım'da Washington'da hayatını kaybetti.

Bir süredir kanserle mücadele eden yazarın, savaşını kaybettiği belirtildi.

Orlando'nun ailesi, yazarın ölümünden sadece birkaç saat önce TV için senaryo yazmaya hazırlandığını belirterek "En sevdiği şeyi yaparken öldü" diye açıklama yaptı.

Ailenin yaptığı açıklamada "O, Şükran Günü'nde, brunch'larda, barbekülerde herkesin yanında oturmak istediği kişiydi. Empatik ve hevesli bir dinleyiciydi" dedi.

Dominic Orlando kimdir?

Haber Global'in derlediği bilgilere göre 1963'te Noel günü Brooklyn'de doğan Dominic Orlando, erken yaşlarda sanata atıldı. 1992'de No Pants Theatre Company'nin kurucu ortağı oldu ve yazdığı oyunlar New York Tiyatrosu'nda sahnelendi. Daha sonra Minneapolis'e taşınan Orlando, çok sayıda oyun ve opera yazdı. Ayrıca tiyatro eğitimi verdi.

Minneapolis'ten sonra yolu Los Angeles'a düştü. Burada TV kariyerine başladı. Amazon dizileri "Them" ve "Outer Range"in yanı sıra FX'in "Retreat", Netflix'in "The OA", "The Mindhunter" ve "Nightflyers" dizilerinin senaryolarını yazdı.

Kaynak: Haber Global TV

dizi haberleri 2021'de hayatını kaybeden ünlüler