Netflix'ten Disney'e onlarca kuruluş, ırkçılığa ve adaletsizliğe karşı tek yürek oldu

Netflix'ten Disney'e onlarca kuruluş, ırkçılığa ve adaletsizliğe karşı tek yürek oldu

TV ve sinema sektörüne yön veren önemli kurumlar, Minneapolis'te beyaz bir polisin silahsız bir siyahı öldürmesiyle başlayan olaylarda siyah toplumun yanındayız mesajını verdi. Netflix'ten Disney'e çok sayıda kuruluş ırkçılığa karşı tek yürek oldu...

Siyah ABD vatandaşı George Floyd'un beyaz bir polis tarafından boğularak öldürülmesi sonrasında çıkan olaylar giderek yayılırken, eğlence dünyasına yön veren kanal, stüdyo ve platformlar, birer birer yayınladıkları bildirilerle ırkçılığı kınadı. 

Netflix, Hulu, Amazon, YouTube ve HBO ile başlayan "Siyah toplumun yayındayız" dayanışmasını, Disney, Marvel, ViacomCBS, Warner Bros., A24, Lionsgate, BET, FX Networks, Fox Entertainment, TBS, TNT, Starz, AMC ve Oscar Ödülleri'ni belirleyen Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi ile farklı pek çok sektör temsilcisi takip etti.

Kurumlar, sosyal medya hesapları üzerinden verdikleri benzer mesajlarla "Siyahların yaşamı değerlidir" dedi. 

Netflix'ten Disney'e onlarca kuruluş, ırkçılığa ve adaletsizliğe karşı tek yürek oldu - Resim : 1

Netflix, "Sessiz kalmak suça katılmaktır. Siyahların yaşamı değerlidir. Siyah üyelerimize, siyah çalışanlarımıza, siyah yaratıcılarımıza karşı sorumluluğumuz var," ifadesini kullanırken Amazon, Twitter ve Instagram sayfalarına şu mesajı koydu: "Siyah toplumun yanındayız. Irkçılık ve adaletsizliğe karşı iş arkadaşlarımız, sanatçılarımız, yazarlarımız, yapımcılarımız ve seyircilerimizle bu mücadelede birlikteyiz."

Hulu da "Bugün ve her zaman siyahların yanındayız. Görülüyorsunuz, sesiniz duyuluyor. Sizinleyiz," mesajını yayınlarken Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden adalet çağrısı geldi.

Çoğu kuruluş, hesabını karartıp profil bilgisine blacklivesmatter (siyahların yaşamı değerlidir) ibaresini koydu...

Minneapolis George Floyd ırkçılık Black lives matter