Netanyahu, bu kez dizisiyle TV ekranını ziyaret edecek

Netanyahu, bu kez dizisiyle TV ekranını ziyaret edecek

İsrail'de hükümeti kurmakla görevlendirilen ama başarısız olan Binyamin Netanyahu'nun hayatı, televizyon dizisi oluyor. Dizinin arkasında The New Pope'un yapımcısı Fremantle şirketi var.

Siyasi hayatında sancılı bir süreç geçiren İsrail Başbakanı Binyamin Netahyahu, yakın dönemde hükümeti kurmakla görevlendirilmiş ama başarısız olmuştu.

Bir yandan da uzun süredir hakkındaki yolsuzluk davasıyla uğraşıyor Netanyahu. Ama bu kez siyasetle değil hayatını beyaz cama taşıyacak diziyle gündemde. 

İsrailli gazeteci Ben Caspit'in çoksatan biyografisi The Netanyahu Years'dan uyarlanacak dizinin arkasında The New Pope'un da yapımcısı olan Fremantle'ın İsrail kolu Abot Hameiri var.

Dizi, İsrail tarihinin en uzun süre başbakanlık yapan isminin siyasi hayatının yanı sıra ev yaşamına ve ailesine odaklanacak. Yapımcılar, Binyamin "Bibi" Netanyahu'yu yargılamak gibi bir niyetlerinin olmadığını belirtiyor.

Henüz bir ismi olmayan dizinin uyarlanacağı kitabın yazarı Ben Caspit de, danışman olarak görev yapacak.

Daha çok şov programlarıyla adını duyuran Abot Hameiri, yıl sonuna kadar prodüksiyon aşamasını tamamlamayı, 2020'de de diziyi çekmeyi hedefliyor. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Binyamin Netanyahu