Nâzım Hikmet ile Ahmet Ümit'i buluşturan "Merhaba Güzel Vatanım", 1 Kasım'da vizyonda

Nâzım Hikmet ile Ahmet Ümit'i buluşturan Merhaba Güzel Vatanım'dan hem afiş hem de fragman geldi. 1 Kasım'da vizyona girecek filmde Nâzım'ı Yetkin Dikinciler, Ahmet Ümit'i ise Serkan Altıntaş canlandırıyor.

Yolu Moskova'dan geçen şair Nâzım Hikmet Ran'la onu örnek almış ve onun gibi ömrünün bir dönemini Moskova'da geçirmiş Ahmet Ümit'in gerçek hayat hikâyelerinden yola çıkan Merhaba Güzel Vatanım, vizyon için gün sayıyor. 

1 Kasım'da gösterime girecek filmin hem afişi hem de fragmanı izleyiciyle paylaşıldı.

BİR DİRENİŞTİR YAŞAMAK 

Senaryosunu Ahmet Ümit'in yazdığı filmde Nâzım'ı usta aktör Yetkin Dikinciler, Ahmet Ümit'i ise genç oyuncu Serkan Altıntaş canlandırıyor.

Yaklaşık 150 kişiyi yan rollerde izleyeceğimiz yapımda Berna Laçin'den Pelin Batu'ya, Levent Üzümcü'den İskender Bağcılar'a çok sayıda isim de kadroda.  

Nâzım Hikmet'in Moskova'ya uzanan yolculuğunun, Ahmet Ümit'in fırtınalı hayatı ve 80'li yıllarda Moskova'ya gidişi üzerindeki etkileri anlatan Merhaba Güzel Vatanım'ın yönetmeniyse, uzun yıllardır birçok belgesel hazırlamış Cengiz Özkarabekir.

Nâzım Hikmet Ran Ahmet Ümit Merhaba Güzel Vatanım film sinema afiş fragman Yetkin Dikinciler Serkan Altıntaş Cengiz Özkarabekir