Müzik dünyası, ırkçılığa karşı tek yürek oldu

Müzik dünyası, ırkçılığa karşı tek yürek oldu

Müzik dünyasının önemli aktörleri, Britanyalı rapçi Wiley'nin yahudi karşıtı tutumunu protesto etmek için ortak bir mektuba imza attı. 700'ü aşkın kişi, yayımladıkları açık mektupla ırkçılığa dur diyor...

Little Mix'den Lewis Capaldi'ye, Rita Ora'dan Stevie Wonder'a, Years & Years'dan James Blunt'a, EMI, Universal Music, Warner Music ve Sony Music'in Britanya'daki başkanlarından popüler şarkıcı ve grupların menajerlerine 700'ü aşkın kişi, ırkçılığa karşı seslerini ortak bir mektupla yükseltti. 

Britanyalı rapçi Wiley'nin yahudi karşıtı mesajları sonrasında tek yürek oldular.

"Irkçılığın kökünü kazımalıyız," denilen mektupta insanların birbirine saldırmasıyla kötü zamanlar yaşandığı belirtiliyor ve bölünme ve nefret yerine sevgi, dayanışma ve dostluğun sağlanmasının sektörde ve dünyadaki en önemli amaç olması gerektiği vurgulanıyor. 

Mektupta "Sistematik veya değil, ırkçılık, şüphe, nefret ve bölünmeden başka bir sonuca yol açmıyor," ifadesi yer alıyor, ırkçılığın cehalet, eğitimsizlik ve sorumluluk almama hastalığından beslendiği belirtiliyor.

Ortak mektup, "Müziğin ve dayanışmanın gücü, eğitim ve biraz empatiyle ırkçılığın kökünü kazımak için, gelecek nesiller için omuz omuzayız," mesajıyla tamamlanıyor.

Müzik dünyası, ırkçılığa karşı tek yürek oldu - Resim : 1

Rapçi Wiley'nin (üstte) Twitter, Instagram ve Facebook hesapları, yahudi karşıtı mesajları nedeniyle askıya alınmıştı. 

Wiley, ırkçı olmadığını savunuyor.

ırkçılık Lewis Capaldi Rita Ora Warner Music