Muayyer ne demek, ne anlama karşılık geliyor? Muayyer TDK sözlük anlamı

haberler
Muayyer ne demek, ne anlama karşılık geliyor? Muayyer TDK sözlük anlamı

Günlük hayatta da kullanımı sık sık yapılmaktadır. Herhangi bir alanda da sıklıkla karşılaşılabilir. Arapça kökene sahip olan bu kelimenin anlamı olumludur. Kullanıldığı cümlenin anlamını da olumlu yönde tutar. Peki, muayyer ne demektir? Ne anlama gelir ve TDK'ya göre muhayyer ne anlama gelmektedir?

Muayyer, iki farklı anlama karşılık gelen ve kullanım açısından da iki farklı özellik sunan bir kelime olarak ifade edilebilir. Kullanılmış olduğu cümleye ve cümlenin içerisinde yer aldığı alana göre anlama sahip olur.

Muayyer Ne Demektir?

Muayyer, kullanılabilir ve sağlamlığına güvenilen bir ürün anlamına gelir. Sorun meydana geldiği zaman geri iade edilebilen bir mal anlamına gelmektedir. Diğer anlamı ise Türk müziğinde yer alan bir makam olarak da ifade edilmektedir. Bu anlamı daha çok müzik ve sanat alanında kullanılmaktadır. Günlük hayatta ise ilk anlamı daha sık tercih edilmektedir ve kullanılmaktadır.

Muayyer ne demek

Muayyer Ne Anlama Gelir?

Muayyer kelime anlamı olarak iki anlam taşır. Bunların ilki Türk müziğinde kullanılmakta olan makamların bir tanesi olması ve geri verilebilen, iadesi gerçekleşebilen bir ürün anlamı da vardır.

Kaynak: Haber Global TV

TDK