Mozart-Salieri çatışmasını anlatan "Amadeus", bu akşam Uniq Hall'da

Mozart-Salieri çatışmasını anlatan "Amadeus", bu akşam Uniq Hall'da

Selçuk Yöntem, Okan Bayülgen ve Özlem Öçalmaz'ın başrollerde olduğu Amadeus, bu akşam, yarın ve çarşamba akşamı Uniq Hall'da. Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği oyun, Mozart ile Antonio Salieri arasındaki çatışmayı ele alıyor...

18. yüzyılda Viyana'dayız. 

Dünya müzik tarihine yön veren deha Mozart, gündelik yaşamında sıradışı karakter olarak yaşamdan hayli kopuk bir hayat tarzı sürdürmektedir. Yeteneğini dışa vurmak için ilginç bir yol seçen sanatçı, eksantrik davranışlarda bulunmayı alışkanlık haline getirmiştir. Yaşamıyla müziği zıt kutuplarda ilerleyen Mozart, yeteneğini sergilemek için gerçeküstü hareketlerde bulunur. Adeta bir "tutunamayan" profili çizen Mozart, bu sağlıksız yaşamı yüzünden kendisi gibi önemli bir besteci olan Antonio Salieri'yi endişelendirmektedir. Mozart'a göre çok daha disiplinli ve müzik konusunda hırslı olan Salieri, "müziğin tanrısı" kadar başarılı olamamaktadır. Bu düşünceler zamanla farklı bir ilişki kurmalarına yol açar ve...

Mozart-Salieri çatışmasını anlatan "Amadeus", bu akşam Uniq Hall'da - Resim : 1

Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri'nin çatışmasını ele alan, Peter Shaffer'in yazdığı, Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği Amadeus'da Selçuk Yöntem (Salieri), Okan Bayülgen (Mozart) ve Özlem Öçalmaz (Costanze) başrollerde.

Mozart-Salieri çatışmasını anlatan "Amadeus", bu akşam Uniq Hall'da - Resim : 2

1984 tarihli sekiz Oscar'lı Milos Forman filminin tiyatro uyarlamasında bu üçlüye kalabalık bir kadroyla koro ve canlı orkestra eşlik ediyor.

Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu prodüksiyonu Amadeus, bu akşam, yarın ve çarşamba akşamları Uniq Hall'da izlenebilir. 

Mozart-Salieri çatışmasını anlatan "Amadeus", bu akşam Uniq Hall'da - Resim : 3

Selçuk Yöntem Okan Bayülgen amadeus Uniq Hall Mozart