Mikis Theodorakis'e veda... Binlerce kişi sokağa döküldü, Miçotakis tabutunu öptü

Geçtiğimiz hafta hayata gözlerini yuman Yunan müzisyen ve besteci Mikis Theodorakis, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Zülfü Livaneli de katıldığı cenaze töreninde duygusal anlar yaşanırken, Yunanistan Başbakanı Miçotakis, tabutu öptü.

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Yunan müzisyen ve besteci Mikis Theodorakis, babasının memleketi Girit Adası'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Dün öğleden sonra saat 15.00'te düzenlenen veda töreninin ardından sanatçının naaşı, Girit Adası'ndaki Hanya'nın Galatas köyüne nakledildi. Yunan medyası tarafından aktarılan haberlere göre, Hanya'da köy kilisesinde düzenlenen cenaze törenine Yunanistan Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Muhalefet Partisi Başkanı, diğer siyasiler ve Theodorakis'in ailesi de dahil olmak üzere yüzlerce kişi katıldı.

Mikis Theodorakis'e veda... Binlerce kişi sokağa döküldü, Miçotakis tabutunu öptü - Resim : 1

Assumption Katedrali önünde cenaze için toplanan kalabalık ve kilise öğrencileri Mikis Theodorakis'in şarkılarını söyledi.

Mikis Theodorakis'e veda... Binlerce kişi sokağa döküldü, Miçotakis tabutunu öptü - Resim : 2

Yunanistan'ı yıkan bu ölüm Başbakan Kiryakos Miçotakis'i de çok üzdü. Ölüm haberi sonrası duygu dolu açıklamalar yapan Miçotakis'in ünlü sanatçının tabutunu öpmesi dikkat çekti. Kilisedeki dini törenin ardından açıklama yapan Miçotakis, Theodorakis'in eserlerinin ölümsüz olduğunu ve şarkılarının gelecek nesiller tarafından söylenmeye devam edeceğini dile getirdi.

ZÜLFÜ LİVANELİ DE ORADAYDI

Theodorakis’in yakın dostu Zülfü Livaneli de törene katılan isimler arasında yer aldı. Kişisel Twitter hesabında gözlemlerini aktaran Livaneli, kiliseye çok az insan alındığını söyledi. Livaneli, “Dışarıda yağmur altında halk onun şarkılarını söylüyor, kilisede rahipler ilahi okuyor. Protokolde George Papandreu ve Maria Farandouri ile törendeyiz” ifadelerinde bulundu.

Livaneli, törenden yansımaları da paylaşırken, “Herkes çok üzgün. Cumhurbaşkanı ve Komünist Partisi başkanı konuşmalar yapıyor” bilgisini paylaştı. 

Sanatçı, için Girit Adası'ndaki Hanya'da köy kilisesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından vasiyetine göre köy mezarlığındaki aile kabrine annesi, babası ve erkek kardeşinin yanına defnedildi.

1925 yılında Sakız adasında doğan sanatçı, Atina ve Paris'te klasik müzik bestekarlığı eğitimi gördü. Operalar ve senfonilerden, popüler şarkılara kadar çok çeşitli besteler yapan Theodorakis'in 1964'te 'Zorba'nın Dansı' için bestelediği sirtaki müziği, dünyanın her yerinde Yunan müziği denince akla ilk gelen beste haline geldi.

Kaynak: Haber Global TV

Mikis Theodorakis Zülfü Livaneli Yunanistan Başbakanı Miçotakis