'Bıçak Islığı' raflardaki yerini aldı

Kültür Sanat haberleri
'Bıçak Islığı' raflardaki yerini aldı

Mesut Çiftci'nin ikici romanı Bıçak Islığı İnkilap Yayınları'ndan çıktı.

Daha önce 'Yaşanmamış Hayata Veda' adıyla ilk romanını yayınlayan Mesut Çiftci'nin ikinci romanı 'Bıçak Islığı' da raflardaki yerini aldı.

Bıçak Islığı'nda Aşiyan Mezarlığı'nda bir çello kutusuna bırakılan bebek cesediyle başlayan olaylar zinciri sürükleyici bir biçimde okurlara yansıtılıyor...

“Karanlık her zaman kötü değildir. Aradığın şey bir unutma bahçesi ise karanlıktan iyisi yoktur. Kaybolur gidersin siyah perdenin arasından. Gördüğün yok, görenin yok... Bir de zihnine çekebilirsen karanlığın perdesini mesele tamamdır. Unutmak için beyninin dehlizlerini karanlığın uykusuna yatırman gerek en başta. Sonra beynin uyur, sonra sen uyursun; nihayet uyursun. Demek ki artık başarabilmişsindir unutmayı, demek ki artık karanlığın dinginliğini ruhuna yedirmişsindir. Korkular yok yalnızca karanlıkta, korkularından kaçıp sığınacağın bir ağaç kovuğu olur bazen karanlık.”

İstanbul Boğazı’nda gece yarısı...

Bir tabut, bir kayık gibi gecenin karanlık dehlizlerinde ağır ağır süzülüyor... Tabutta bulunan kadın ve adam, türlü maceralardan sonra nefeslendikleri bir anda, gökyüzündeki sonsuzluğu, yıldızları seyrediyorlar. “Mezara günahlarınla git ama pişmanlıklarınla gitme” diyerek çıktıkları bu yolda, emin oldukları tek bir şey vardı, o da vicdan rahatlığı."

'Bıçak Islığı' raflardaki yerini aldı - Resim : 1

KİTABIN KONUSU

Aşiyan Mezarlığı’ndaki bir çello kutusunda bulunan bebek cesediyle başlayan olaylar zinciri, ana karakterler Kostik, Leyla, Cinli ve Zehir etrafında gelişen sürükleyici kurgu ile devam ediyor. Mesut Çiftci’nin ikinci kitabı Bıçak Islığı, eşsiz hikâyesiyle okuyucusunu satır aralarında kaybolmaya davet ediyor!

YAZAR HAKKINDA

1979 Erzincan doğumlu. İlkokul birinci sınıfı bitirene dek orada yaşadı. Daha sonra ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gazetecilik eğitimi aldı. Aynı üniversitede sinema yüksek lisansı yaptı. Tez konusu olarak, 1990 sonrası Türkiye’de politik sinema üzerine çalıştı.

“Hiç Eğilmemiş Bir Adam: Tevfik Fikret” ile “Bozkır İçin Bir Düş: Köy Enstitüleri” belgesellerine senarist ve yönetmen olarak imza attı. “Ölü Bayramı”, “Kılıçbalığı Öyküsü” ve “Sonsuz Matem” belgesellerine senaryo katkısı yaptı.

yeni çıkan kitaplar