Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan film "Akif" 2021'de vizyona girecek. İstiklal Marşı'nın yazılış öyküsü

Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan film "Akif" 2021'de vizyona girecek. İstiklal Marşı'nın yazılış öyküsü

İstiklal Marşı'nın yazılış öyküsünü ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan "Akif" filminin vizyona gireceği tarih belli oldu. Çekimler 2020 Eylül ayında başlayacak

Türkiye'nin ulusal kurtuluş mücadelesinin ve kanla savunulmuş bir vatanın ne şartlarda yeniden kazanıldığını anlatan İstiklal Marşı'nın hikayesi, yeni bir filmle Beyaz Perde'ye aktarılıyor. Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un yaşamını da anlatacak olan "Akif" filminin hem çekileceği hem devizyona gireceği tarih belli oldu.

Laleli'de bir Azize, Zerda, Aliye gibi filmlerle adını duyduğumuz ünlü yönetmen Kudret Sabancı'nın yönetiminde çekilecek olan "Akif"'in yapımcılığını ise Tarçın Film yapacak. Filmin senaristi ise Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson'un efsaneler arasına girmiş olan filmi Her Şey Çok Güzel Olacak, Balalayka gibi filmlerin senaristi Hakan Haksun.

Hakan Haksun ve Kudret Sabancı filmin çekimleri boyunca Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon, İstiklal Marşı'nın ilk kez yayınlandığın yayın olan Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan, Eski Devlet Bakanı Yüksel Yalova ve Prof. Dr. Yasin Aktay'dan danışmanlık alacak. 

Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan film "Akif" 2021'de vizyona girecek. İstiklal Marşı'nın yazılış öyküsü - Resim : 1

Çekimleri bu yılın eylül ayında başlayacak olan "Akif"in vizyona girme tarihinin ise 12 Mart 2021 olması planlanıyor. Bu tarihin aslında özel de bir önemi var. 12 Mart 1921'de TBMM'de kabul edilen İstiklal Marşı'nın kabulünün yüzüncü yılı 12 Mart 2021'de kutlanacak. 

Filmin danışmanlarından Fatih Bayhan, gençlerin Mehmet Akif'i sadece İstiklal Marşı şairi olarak tanıdıklarını, Milli Mücadeledeki çalışmalarını ve diğer eserlerini çok fazla bilmediklerini söyledi. Fatih Bayhan, "Mehmet Akif'in hayat öyküsünü anlatmak için güçlü bir sinema filmi yok. 12 Mart 2021'e yetişmesi için 3 yıldır sinema filmi için çalışma yapıyoruz. Filmin merkezinde İstiklal Marşı'nın yazılma hikayesi anlatılacak. Tabii Akif'in hayat öyküsü de anlatılacak. Milli Mücadele dönemi, İlk Meclis'in açılışı, Anadolu'da Kuvay-ı Milliye'yi anlatmak adına yaptığı konuşmalar, Akif'in milletin uyanışı için yaptığı çalışmalar... Bunların tümü filmde olacak. Bunlar İstiklal Mücadelemizin de öyküsü. Akif'in penceresinden Milli Mücadele'nin öyküsünü izleteceğiz." dedi. 
Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon da filmin çekileceği haberini aldığında çok mutlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Mehmet Akif Dedemizin çalışmalarının güzelce anlatıldığı, İstiklal Marşı'nın yazılma sürecinin izleyiciye sunulduğu, Akif'in hayatına da dokunulduğu bir çalışma olması güzel. Akif'in yaşamı mükemmel ve tertemiz bir hayat çünkü. İnsanların Mehmet Akif'i iyice tanıması gerekiyor."

Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan film "Akif" 2021'de vizyona girecek. İstiklal Marşı'nın yazılış öyküsü - Resim : 2




Akif filmi İstiklal Marşı