Maske mi sanat eseri mi? Ai Weiwei, tasarladığı maskeleri yardım kuruluşları yararına satıyor

koronavirüs
Maske mi sanat eseri mi? Ai Weiwei, tasarladığı maskeleri yardım kuruluşları yararına satıyor

Çağdaş sanatın önemli isimlerinden Ai Weiwei, koronavirüs günlerinde maskeleri sanat eserine dönüştürüp onlardan 10 bin adet tasarladı. Maskeler, geliri yardım kuruluşlarına bağışlanmak üzere eBay üzerinden satışta...

Düşünceleri yüzünden cezaevine giren, ardından ev hapsinde tutulan, sonrasında nihayet yurtdışına çıkış izne alıp önce Almanya'ya giden, ardından Britanya'ya yerleşen Çinli muhalif sanatçı Ai Weiwei, koronavirüs günlerinde çeşitli yardım kuruluşları yararına 10 bin adet maske tasarladı.

ABD'nin Almanya'ya gönderilen maskelere el koyması üzerine ne yapabileceğini düşündüğünü, bunun üzerine bir maske tasarladığını belirten sanatçı, tasarımının sosyal medyada ilgi görmesi üzerine bu işe soyunmuş. 

Maske mi sanat eseri mi? Ai Weiwei, tasarladığı maskeleri yardım kuruluşları yararına satıyor - Resim : 1

Muhalif sanatçı, bu süreçte İnsan Hakları İzleme Örgütü, Sınır Tanımayan Doktorlar ve Mülteciler Enternasyonal'e bağışlamak için 10 bin adet maske üretti. Üzerinde ayçiçeği çekirdekleri, bir orta parmak ve mitolojik canavar çizimleri bulunan maskeler, eBay'de satışta.

Maskelerin tanesi 50, 4'lü paketi 300, 20'li koleksiyon paketiyse 1500 dolara satılıyor.

2 yıl önce Sakıp Sabancı Müzesi'nde açtığı sergi büyük ilgi gören sanatçının tasarladığı bu özel maskeler, kullanılmaktan çok bir koleksiyon malzemesi olarak görülüyor...

koronavirüs maske eBay