Marvel ve DC Comics'in usta çizeri George Perez pankreas kanserine yenik düştü

Hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler
Marvel ve DC Comics'in usta çizeri George Perez pankreas kanserine yenik düştü

1979 Eagle Ödüllü Amerikalı çizer George Perez kansere yenik düştü.

Çizgi romanların ünlü çizeri George Perez hayatını kaybetti. Dünyaca ünlü DC Comics ve Marvel gibi çizgi romanlarda da imzası bulunan George Perez, 67 yaşında hayatını kaybetti.

724kultursanat web sitesinin aktardığı habere göre ünlü çizgi roman sanatçısı George Perez, geçtiğimiz yıl pankreas kanserine yakalanmıştı. Tüm tedavilere rağmen George Perez kansere yenik düştü.

George Perez’in vefat haberini Facebook sayfasından eşi duyurdu.

DC Comics ve Marvel sosyal medya hesaplarından George Perez’in anısına paylaşımlarda bulundular.

George Perez kimdir?

Kayıp Rıhtım web sitesindeki habere göre ise  son 50 yılın en önemli çizgi roman sanatçıları arasında olan George Pérez kalabalık sahne çizimleri ve karakterlerine verdiği detaylarla adını altın harflerle yazdırmayı başarmıştı. 1980 yılında okurlarla buluşturduğu The New Teen Titans ile birlikte adını geniş kitlelere duyursa da en önemli serisi DC evrenini baştan yaratan Crisis on Infinite Earths olmuştu. Bununla birlikte kötü gidişatını sürdüren Wonder Woman çizgi romanlarını da ayağa kaldırmasıyla serinin hayranları için ayrı bir yer tutuyordu. Marvel hayranları ise George Pérez’i 1970’li yıllarda başlayan ve Kurt Busiek’in yazdığı Avengers serisi ile tanımıştı. İki dönem boyunca devam eden serinin çizerliğini yapan Pérez çizgi roman kültürünün yaygınlaşmasında önemli bir isim olarak görülüyor.

çizgi roman hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler Marvel DC Comics