Martin Scorsese'nin sadece kliplerini izlediği "Joker" hakkındaki ilginç yorumu: "İyi işte"

Martin Scorsese'nin sadece kliplerini izlediği "Joker" hakkındaki ilginç yorumu: "İyi işte"

Son filmi The Irishman'le ödül sezonunun en güçlü adaylarından Martin Scorsese, yılın filmlerinden Joker'in tamamını görmemiş, Güney Kore yapımı Parazit'iyse beğenmiş. Usta yönetmen, kliplerini izlemekle yetindiği Joker için "İyi işte," diyor...

Pazarı pazartesiye bağlayan gece açıklanacak Altın Küre Ödülleri'nin en güçlü adaylarından biri, son filmi The Irishman ile efsanevi yönetmen Martin Scorsese.

Altın Küre Ödülleri, sektörde Oscar'ın habercisi olarak lanse edilir hep. Oscarlar şubat ayında belli olacak, adaylarsa henüz açıklanmış değil ama Scorsese'nin onların arasına girmesi kesin gibi. 

Efsanevi yönetmen, muhtemel rakiplerine yeteri kadar ilgi göstermiş mi peki?  

SCORSESE'DEN İLGİNÇ JOKER YORUMU

New York Times gazetesine konuşan Scorsese, hemen herkesin dilindeki Bong Joon Ho imzalı Altın Palmiye ödüllü Parazit'i (Parasite) beğendiğini, kendi filmlerinden izler taşıyan Joker'i ise izlemediğini açıkladı. Filmin birkaç klibini izlemekle yetinmiş usta yönetmen. Joker'in yapımcılığını değerlendirdiği süreçte senaryosunu okuduğundan filmi bildiğini belirten Scorsese, "Yani izlememe ne gerek var ki? İyi işte," ifadesini kullandı.

Martin Scorsese'nin sadece kliplerini izlediği "Joker" hakkındaki ilginç yorumu: "İyi işte" - Resim : 1

NEREDEYSE AVIATOR'DAN ÇEKİLİYORMUŞ

Scorsese'nin açıklamalarında dikkati çeken ilginç bir ayrıntı da vardı. 2004'te çektiği The Aviator'ı bitirmeden filmden çekiliyormuş neredeyse usta yönetmen. O süreci şöyle anlatıyor Scorsese: "The Aviator'un kurgu aşamasında, işin son birkaç haftasında Warner Bros., Miramax ve diğer stüdyoların baskısı öyle bir hal aldı ki yaşadığım stres yüzünden işi bırakma noktasına geldim. Eğer filmleri bu şekilde yapmanız gerekiyorsa, bundan sonra ben film yapmayacağım dedim." 

Martin Scorsese'nin sadece kliplerini izlediği "Joker" hakkındaki ilginç yorumu: "İyi işte" - Resim : 2

Scorsese, Aviator'un çekimleri sırasında favori oyuncularından Leonardo DiCaprio ile...

Filmi tamamladı ama sonrasında bağımsız finans kaynaklarına yöneldi usta yönetmen. 

"Aynı dili konuşmuyorduk," diyerek stüdyoları eleştiren Scorsese, kendisine müdahale edilmemesi karşılığında The Irishman'i Netflix'in kanatları altında çekti. 

Martin Scorsese'nin sadece kliplerini izlediği "Joker" hakkındaki ilginç yorumu: "İyi işte" - Resim : 3

The Irishman'in üç büyüğünden ikisi; Robert De Niro ile Joe Pesci...

"NEYSE Kİ MERAK EKSİLMİYOR" 

Martin Scorsese'nin Hollywood devleriyle yaşadığı sıkıntılara rağmen yine de yeni filmi Killers of the Flower Moon'u Paramount Pictures adına çekeceğini belirtip efsanevi ismin artık çok fazla zamanının kalmadığını da sıklıkla tekrarladığını söyleyelim. Scorsese, New York Times'a yaptığı açıklamalarda birkaç yerde doğrudan ölümden bahsediyor, özlemlerinden de: "Kendime zaman ayırıp kitap okuyabilmeyi çok isterdim. Müzik dinleyebilmeyi, arkadaşlarla birlikte olmayı... Ölümler kaçınılmaz; arkadaşlar ölüyor, ailedekiler ölüyor. Zaman ve enerji çok kısıtlı. Elbette zihin de bozuluyor... Neyse ki merak eksilmiyor."

The Irishman Martin Scorsese Parazit Joker Netflix Oscar Ödülü New York Times