Martin Scorsese'den süper kahraman filmlerine yönelik sert eleştiri

Martin Scorsese'den süper kahraman filmlerine yönelik sert eleştiri

Süper kahraman filmlerini "Bu sinema değil," diyerek eleştiren efsanevi yönetmen Martin Scorsese, birkaç gündür manşetlerde. Scorsese'yi eleştirenler de var, yanında duranlar da...

Sinemanın yaşayan efsanesi Martin Scorsese, Empire dergisine verdiği röportajda söyledikleri yüzünden birkaç gündür manşetlerden düşmüyor.

Son yıllarda sektörü ele geçiren süper kahraman filmlerini eleştiren Scorsese, bahsi geçen filmleri izlemeye çalıştığını ama başaramadığını belirtti ve ekledi: "Dürüst olmak gerekirse onları düşündüğümde aklıma gelen ilk şey lunaparklar. Bu, sinema değil. Duygusal, psikolojik deneyimleri başka insanlara aktarmaya çalışan yapıtlar değiller."

Heybesinde Taksi Şoförü'nden Kızgın Boğa'ya, Sıkı Dostlar'dan Casino'ya, Köstebek'ten New York Çeteleri'ne sinema tarihine geçmiş önemli filmler bulunan, 1 Kasım'da vizyona girecek son filmi The Irishman'de Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci'yi buluşturan efsanevi yönetmene tepkiler gelmekte gecikmedi tabii. 

Martin Scorsese'den süper kahraman filmlerine yönelik sert eleştiri - Resim : 1

Hayal kırıklığını yaşayan ve tepkisini gösteren ilk isimlerden biri, James Gunn'dı. Marvel için iki Guardians of the Galaxy filmi çeken ABD'li yönetmen, Twitter hesabında şu mesajı paylaştı: "Martin Scorsese, benim için yaşayan en büyük beş yönetmenden biri. İnsanlar onu, The Last Temptation of Christ (Günaha Son Çağrı) filmini izlemeden eleştirdiğinde çok kızmıştım. Onun benim filmlerimi aynı şekilde yani izlemeden değerlendirmesi karşısında üzgünüm." Gunn, devamında şu paylaşımı yaptı: "Scorsese'yi her zaman seveceğim. Sinemaya kattıkları için ona minnettarım. The Irıshman'i görmek için de sabırsızlanıyorum."

Samuel L. Jackson da Martin Scorsese'yi eleştirenler arasındaydı. Aktör, şu açıklamayı yaptı: " Bu, Bugs Bunny'nin komik olmadığını söylemek gibi bir şey. Film, filmdir. Herkesin bir fikri var, sorun değil. Bu, kimsenin film yapmasını durdurmayacaktır. Onun filmlerini de herkes sevmiyor."

Martin Scorsese'den süper kahraman filmlerine yönelik sert eleştiri - Resim : 2

Samuel L. Jackson, 2012 tarihli The Avengers'da...

Tepkilerin yanında Scorsese'nin yanında duranlar da var tabii. Birleştikleri nokta aynı: O, Scorsese. Sinema hakkında herkesten çok şey bildiği bir gerçek.

Bir tweet durumu özetliyor: "Martin Scorsese, Marvel filmlerini sevdiğini açıklasaydı bu, daha tuhaf olurdu."

süper kahraman filmleri Marvel sinema film Martin Scorsese James Gunn