Koronavirüse karşı olağanüstü önlemler alındı, ilk film seti köprü üzerinde kuruldu

koronavirüs
Koronavirüse karşı olağanüstü önlemler alındı, ilk film seti köprü üzerinde kuruldu

Koronavirüs salgını sürerken sete ilk dönen yapım, Son Uyanış oldu. Fantastik drama türündeki film için bu sabah 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde set kuruldu...

Hazırlıkları tamamlanan ama koronavirüs salgını yüzünden çekimleri başlayamayan Son Uyanış filmi ekibi, bu sabah olağanüstü şartlar altında motor dedi. 

Fantastik drama türündeki filmin yapımcısı Sami Dündar, "Salgında kurulan ilk setiz. Alınacak önlemlerle ilgili epeyce araştırma yaptık. Sonunda Televizyon ve Sinema Yapımcıları Derneği'nin önerdiği tüm ilkelere uyarak seti kurduk. Uzun bir süre kullanacağımız araçlar, kameralar, destek cihazları hijyenik hale getirildi. Çalışma arkadaşlarımız da sağlık kontrollerini yaparak sete geldiler. Sette maske ve sosyal mesafe zorunlu. Bütün bunlara dikkat ediliyor. İnşallah setimiz bittiğinde herhangi bir virüsle karşı karşıya kalmayacağız. Daimi kontrollerimiz devam ediyor," dedi.

Koronavirüse karşı olağanüstü önlemler alındı, ilk film seti köprü üzerinde kuruldu - Resim : 1

Sağlık Bakanlığı onaylı profesyonel bir dezenfekte firması, setin kurulduğu alanda ölçüm yaparak tüm satıh ve ekipmanları dezenfekte ediyor.

Çekimler sırasında sette bir ambulansla salgına karşı eğitimli personel hazır tutuluyor. 

Sağlık ekibinin kontrollerinden geçmeyen kişilerin sete girişi kabul edilmiyor.  

Çekimler sırasında kurallara uyulmasından sorumlu salgın ekibi sürekli denetim yapacak. Bu komite, sette çalışan herkesin kurallara uymasından sorumlu olup kuraldışı bir davranış görülmesi halinde gerekirse çekimleri durdurma, kuraldışı davranan kişileri set dışına çıkarma gibi yetkisine sahip...

 

koronavirüs