Koronavirüs vakaları düştü, ünlü festival geri döndü

Koronavirüs vakaları düştü, ünlü festival geri döndü

Chicago'da bu yıl koronavirüs vakaları düşmesinin ardından Lollapalooza Müzik Festivali'nin geri döndüğü duyuruldu. Ünlü festival 29 Temmuz - 1 Ağustos arasında tam kapasite ile Michigan Gölü kıyılarında gerçekleşecek.

Her yıl yaz aylarında gerçekleştirilen Lollapalooza, geçtiğimiz yıl koronavirüs önlemleri kapsamında iptal edilmişti. Dünyaca ünlü festival, bu yıl Chicago’da düşen koronavirüs vakalarıyla birlikte yeniden hayat buluyor.

Belediye Başkanı Lori Lightfoot bir haber bülteninde, “Chicago’da, Lollapalooza kelimesi her zaman yaz, harika müzik ve dört günlük unutulmaz eğlence ile eşanlamlı olmuştur” dedi.

AŞI ŞARTI VAR!

Organizatörler, Grant Park’taki dört günlük festivale giriş için Covid-19 aşısı yaptırılması ya da negatif test sonuca sahip olunması gerektiğini belirtti.

1991’de başlayan festivalde her yıl; sekiz ayrı sahnede 170 alternatif rock, hip-hop ve elektronik performans sergilenirken, yaklaşık 100 bin izleyici katılım gösteriyor.

Sağlık yetkilileri, şehirdeki azalan koronavirüs vakaları nedeniyle festivalin gerçekleşmesi konusunda kendilerini rahat hissettiklerini söylediler.

Kaynak: Haber Global TV

koronavirüs Chicago