Koronavirüs günlerinde sanat: TRT 2 üzerinden pek çok etkinlik izlenebilir

koronavirüs
Koronavirüs günlerinde sanat: TRT 2 üzerinden pek çok etkinlik izlenebilir

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı opera, tiyatro, konser ve müzikal gibi birçok etkinlik, canlı ve bant yayın olmak üzere 24 Mart'tan itibaren TRT 2 ekranına geliyor. Koronavirüs günlerinde pek çok isim de çevrimiçi konserlerini sürdürüyor...

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Sanat Heyecanı Evimizde" sloganıyla başlattığı özel program, salı günü başlıyor. 

Program kapsamında 24 Mart'ta Devlet Opera ve Balesi'nin (DOB) hazırladığı Napoliten konseri, 27 Mart'ta Reis Bey oyunu canlı olarak TRT 2 ekranında olacak.

28 Mart'ta La Boheme operası banttan, 31 Mart'ta Tembel Memiş adlı çocuk müzikali canlı olarak seyredilebilecek.  

3 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası canlı yayında konser verecek.

4 Nisan'da Aida operası, 7 Nisan'da Kantocu adlı tiyatro oyunu, 10 Nisan'da canlı opera konseri, 11 Nisan'da banttan Troya operası, 14 Nisan'da canlı olarak Uçmak adlı tiyatro oyunu, 17 Nisan'da Çukurova Senfoni Orkestrası, 18 Nisan'da banttan Operanın Sevgilileri, 21 Nisan'da çocuklar için canlı olarak Turta Girmemiş Orman adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.  

Koronavirüs günlerinde sanat: TRT 2 üzerinden pek çok etkinlik izlenebilir - Resim : 1

Devlet Opera ve Balesi, 24 Nisan'da yine canlı bir konserle seyirci karşısına çıkarken 25 Nisan'da bant yayından DOB'un gala konseri, 28 Nisan'da Kuzu Maydonozun Maceraları adlı çocuk oyunu, 1 Mayıs'ta da İzmir Senfoni Orkestrası'nın canlı konseri yayınlanacak. 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın daha önce biletleri tükenen birçok konseri, TRT 2'nin YouTube kanalında müzikseverlerin beğenisine sunuluyor. 

Müzeler de TRT 2 üzerinden vatandaşlara açıldı.

Kütüphane hizmetleri için "Etkin Kütüphane Evinizde" adı altında online bir etkinlik programı hazırlandı. Tüm etkinlikler Twitter'da @kutuphanedeyiz, Instagram ve Facebook'ta @kutuhanedeyim, YouTube'da kütüphanedeyim hesapları üzerinden canlı olarak takip edilebilir.

"KütüphaneCepte" uygulamasıyla da vatandaşlar kütüphaneye gitmeden, e-Devlet portalı üzerinden üye olup sistemdeki e-kitaplara herhangi bir bedel ödemeden ulaşabilir. 

Koronavirüs günlerinde sanat: TRT 2 üzerinden pek çok etkinlik izlenebilir - Resim : 2

Pek çok müzisyen ve grup da çevrimiçi konserlerle insanlara moral olmaya çalışıyor.

25 Mart'ta Kalben, 27 Mart'ta da Gaye Su Akyol ile Ali Güçlü Şimşek, sosyal medya hesapları üzerinden hayranlarına seslenecek... 

koronavirüs koronavirüs günlerinde sanat TRT 2