Koronavirüs günlerinde sanat: SSM, "Picasso İstanbul'da" sergisini erişime açtı

Koronavirüs günlerinde sanat: SSM, "Picasso İstanbul'da" sergisini erişime açtı

Sakıp Sabancı Müzesi, 2005-2006 sezonunda binlerce kişinin gezdiği "Picasso İstanbul'da" sergisini koronavirüs günlerinde sanatseverlerle buluşturdu. Sergiyi, müzenin sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz...

Sakıp Sabancı Müzesi, evde kaldığımız bugünlerde geçmiş sergilerinden zengin içerik seçkilerini dijital kanallarında paylaşıyor. 

Bu kapsamda ilk olarak 24 Kasım 2005-26 Mart 2006'da gerçekleştirilen "Picasso İstanbul'da" sergisinin çevrimiçi versiyonu sanatseverlerle buluşturuldu. 

İspanyol ressam Pablo Picasso'nun tüm dönemlerini kapsayan sergi, müzenin internet sitesi, sosyal medya hesapları ve YouTube kanalı aracılığıyla gezilebilecek. 

135 eserin yer aldığı "Picasso İstanbul"da sanatçının her dönemini temsil edecek bir seçkiyle, sergi kataloğundan metinler eşliğinde dijitale taşındı. 

Sanatseverler eserleri Ferit Edgü'nün "Picasso İstanbul'da" için yazdığı, sanatçının eserlerinin arkasındaki öyküleri ve sanat tarihsel analizlerini içeren rehberi Müşfik Kenter'in sesinden dinleyebilecek. 

Ayrıca sergi süresince gerçekleştirilen ve Picasso'yla ilgili dünyanın önde gelen uzmanlarının konuşmacı olarak katıldığı konferans serisine de ulaşılabilecek. 

"Picasso İstanbul"da sergisini açık kaldığı dönemde binlerce kişi ziyaret etmişti...

Sakıp Sabancı Müzesi koronavirüs