Koronavirüs günlerinde sanat: Şehir Tiyatroları, 27 ve 28 Mart'ta iki online oyun sahneleyecek

koronavirüs
Koronavirüs günlerinde sanat: Şehir Tiyatroları, 27 ve 28 Mart'ta iki online oyun sahneleyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü ve 28 Mart'ta iki oyunla perde diyecek. Geç Kalanlar ve çocuk oyunu Pollyanna, online olarak seyirciyle buluşacak...

Koronavirüs önlemleri kapsamında oyunların askıya alındığı Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü ve ertesinde perdelerini online olarak açacak. 

27 Mart'ta Geç Kalanlar, 28 Mart'ta da Pollyanna adlı çocuk oyunu https://kultursanat.istanbul adresinden sanatseverlerle buluşacak. 

GEÇ KALANLAR 

Koronavirüs günlerinde sanat: Şehir Tiyatroları, 27 ve 28 Mart'ta iki online oyun sahneleyecek - Resim : 1

"Anlat… Anlatmak kabullenmektir." 

Yaşadığımız her günü güzel bir güne dönüştürmek varken güzel bir günün bize çıkıp gelmesi için öylece oturup bekleriz. Çoğu zaman yaşamak yerine erteleriz. Tüketmenin bencilliğini, paylaşmanın samimiyetine yeğleriz. Oysa ihtiyacımız olan tek şey, biraz farkındalıktır. 

Pervin Ünalp, Geç Kalanlar'da zamanın geri alınamayışıyla belki ilk kez o gece bu kadar acı biçimde yüzleşen bir çiftin hikâyesini, pişmanlıkları, yaşayamadıkları, söyleyemedikleri üzerinden anlatıyor.

Nihat Alpteki'nin sahneye koyduğu iki perdelik oyunda Defne Gürmen, Elçin Atamgüç, Vildan Gürelman ve Zafer Kırşan rol alıyor. 

POLLYANNA 

Koronavirüs günlerinde sanat: Şehir Tiyatroları, 27 ve 28 Mart'ta iki online oyun sahneleyecek - Resim : 2

Annesi yıllar önce yaşamını yitirince yardım derneği himayesinde yaşamaya başlayan Pollyanna, babası da ölünce Polly Teyzesi ile yaşamaya başlar. Onun katı ve kuralcı teyzesinin yanına taşınmasıyla herkesin hayatı değişmeye başlar.

Dünya çocuk edebiyatının en önemli eserlerinden Pollyanna, her tür olumsuz durumda bile mutluluğun yaratılabileceğini, çözüm üretebilme yeteneği kazandıktan sonra hayata umutla bakılabileceğini anlatıyor.

Binnur Şerbetçioğlu'nun uyarlayıp yönettiği oyunda Aslı Menaz, Berk Samur, Destan Batmaz, Dolunay Pircioğlu, Ezgim Kılınç, Nazan Yatgın Palabıyık, Onur Şirin, Ömen Barış Bakova, Serap Doğan, Yeşim Mazıcıoğlu, Yılmaz Aydın ve Zeliha Bahar Çebi rol alıyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları İBB Şehir Tiyatroları Şehir Tiyatroları