"König: Dünyayı Dolandıran Türk'ün Romanı" raflarda

"König: Dünyayı Dolandıran Türk'ün Romanı" raflarda

König: Dünyayı Dolandıran Türk'ün Romanı, kitapçılarda. Ayşe Başçı, çoğu ilk kez gün yüzüne çıkarılan belgelerden yola çıkıp Paris'ten İstanbul'a, otel odalarındaki gizli toplantılardan meclis koridorlarına uzanan bir maceraya davet ediyor okuru...

1936 yılında İspanya kanlı bir iç savaşa sahne olurken direnişçiler savaşta kullanmak için bombardıman uçaklarına ihtiyaç duyuyordu. Uçakları temin etmek üzere devreye giren uluslararası çetenin kilit oyuncusu, kurnaz bir Türk'tü: König (Kral) lakabıyla anılan Ekrem Hamdi Bakan. 

1891-1960 arasında geçen, gerek kişisel seçimleri gerekse ülkenin ve dünyanın yaşadığı çalkantılar ve değişimler nedeniyle son derece sıradışı geçen ömründe, kendi menfaati için devletleri bile dolandırmaktan çekinmeyen, Almanya ordusunda yaptığı istihbarat çalışmaları nedeniyle König ismini alan Ekrem Hamdi Bakan'ın uluslararası dolandırıcılık hikâyesini anlatıyor tarihi romanında Ayşe Başçı.  

Ucu devletin en üst mercilerine dayandığından uzun süre örtbas edilmeye çalışılan bu büyük kumpasın başkahramanı Ekrem Hamdi, en tehlikeli dönemeçlerden kıl payı kurtulmayı başaran çapkın bir düzenbaz, önemli devlet adamlarıyla girift ilişkileri sayesinde yolunu bulan, eşine zor rastlanabilecek nevi şahsına münhasır bir şahsiyet olarak resmediliyor.  

Mundi Kitap'tan çıkan König: Dünyayı Dolandıran Türk'ün Romanı, çoğu ilk kez gün yüzüne çıkarılan belgelerden yola çıkan ve Paris'ten İstanbul'a, otel odalarındaki gizli toplantılardan meclis koridorlarına uzanan ilgi çekici bir maceraya davet ediyor okuru. 

YAZAR HAKKINDA 

1974 yılında, Yeşilköy'de doğdu. 1997'de Boğaziçi Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü'nden mezun oldu. 40'tan fazla kitap çevirdi. Kitap eleştirileri, tanıtım yazıları ve çeviri odaklı köşe yazıları çeşitli dergilerde yayımlandı. 

König: Dünyayı Dolandıran Türk'ün Romanı/Ayşe Başcı 

Mundi/31 TL

Mundi Kitap