Kitap dünyasının temsilcileri, hükümetleri koronavirüse karşı desteğe çağırdı

koronavirüs
Kitap dünyasının temsilcileri, hükümetleri koronavirüse karşı desteğe çağırdı

Küresel kitap endüstrisinin temsilcileri, ortak bir bildiriyle hükümetleri kendi yayıncılık sektörlerini ve bu sektörleri çevreleyen zincirleri desteklemeye çağırdı. Kitapçılar, ekonomik teşvik paketleri açıklanmasını bekliyor...

Türkiye Yayıncılar Birliği'nin üyesi olduğu Uluslararası Yayıncılar Birliği (IPA), 23 Nisan Dünya Kitap Günü'nde Avrupalı ve Uluslararası Kitapçılar Federasyonu, Uluslararası Eser Sahipleri Forumu, Uluslararası Çoğaltım Hakları Kuruluşları Federasyonu ve Uluslararası Bilimsel, Teknik ve Medikal Yayıncılar Birliği ile ortaklaşa bir bildiri yayınladı.

Bildiride, koronavirüs nedeniyle yaşanan kriz, salgının yayıncılık sektörü üzerindeki etkisi ve kitapların toplumların gelişimindeki önemi vurgulanırken hükümetlere de destek çağrısında bulunuldu.

Bildiride şöyle denildi: "Koronavirüsün etkisi korkunç. Ekonomiler durma noktasına geliyor ve kimse ne zaman normale döneceğimizi kesin olarak bilmiyor, hatta bunun mümkün olup olmadığını da bilmiyor. Endüstrimiz zaten pek çok ülkede nefes almak için mücadele ediyor. Eser sahipleri, yayıncılar, editörler, tasarımcılar, dağıtımcılar, kitapçılar ve toplu hak yönetiminde çalışanlar için bir gelecek sağlamanın yollarını bulmalıyız ki, bu pandemiyi yendiğimizde kitap endüstrisi kendisini toparlayabilsin. Yeni kitapların olmadığı bir dünya hüzünlü ve yoksullaşmış bir yer olurdu. Bu krizi atlatmak için çok çalışıyoruz fakat hayatta kalmak için yardıma ihtiyacımız var. Bunu birlikte atlatmamız için hükümetlerin bize yardım etmesi gerekiyor."     

İPA koronavirüs