"Keşanlı Ali Destanı" prömiyer yaptı, oyuncular ayakta alkışlandı

"Keşanlı Ali Destanı" prömiyer yaptı, oyuncular ayakta alkışlandı

Haldun Taner'in ölümsüz eseri Keşanlı Ali Destanı, yıllar sonra bir kez daha "perde" dedi. Birce Akalay, İlker Ayrık, Meral Çetinkaya, Köksal Engür, Nilgün Kasapbaşoğlu ile 50 kişilik oyuncu kadrosunun ilk temsili ayakta alkışlandı.

Dünya prömiyerini 1964'te yapan Türk tiyatrosunun en önemli eserlerinden Keşanlı Ali Destanı, 56. yılında perdelerini yepyeni bir kadroyla yeniden açtı.

Türkiye'de epik tiyatronun öncüsü kabul edilen Haldun Taner'in kaleme aldığı, Yalçın Tura'nın müziklerini yazdığı, Yücel Erten'in sahneye koyduğu oyuna seyirci yoğun ilgi gösterdi. İzleyiciler, oyuncuları uzun süre ayakta alkışladı.  

"Keşanlı Ali Destanı" prömiyer yaptı, oyuncular ayakta alkışlandı - Resim : 1

İlker Ayrık'ın Keşanlı Ali'yi, Birce Akalay'ın Zilha karakterini canlandırdığı Keşanlı Ali Destanı'nda duayen oyuncular Meral Çetinkaya Şerif Abla, Köksal Engür Derviş Dayı/Sarhoş Rasih, Nilgün Kasapbaşoğlu Madam Olga, Aykut Taşkın ise İzmarit Nuri karakterini canlandırıyor. 

"Keşanlı Ali Destanı" prömiyer yaptı, oyuncular ayakta alkışlandı - Resim : 2

Pervasız Tiyatro prodüksiyonu oyun hakkında İlker Ayrık, "Sanki metin daha dün Haldun Bey'in daktilosundan çıkmış gibi. Haldun Taner, bugünü de tarif etse herhalde yine Keşanlı Ali Destanı'nı yazardı," derken usta isimlerle aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını söyledi.

"Keşanlı Ali Destanı" prömiyer yaptı, oyuncular ayakta alkışlandı - Resim : 3

"BU, BİR VEFA BORCUYDU" 

Birce Akalay da çok mutlu ve gururlu olduğunu vurguladı. Akalay şöyle konuştu: "İlker'in 'Keşanlı Ali' dediği gün itibarıyla bu serüvenin içinde olmak, her şeyden önce çok büyük bir gurur ve bir vefa borcunun aslında fiziksel olarak karşılığı, hem yolculuğumuza hem hocalarımıza hem de bugünlerimize ve Türk tiyatrosuna. Dolayısıyla bu borcu ödemek üzere bu emeği sarf ettiğim için hem kendi adıma hem dostlarım adına mutluyum." 

"Keşanlı Ali Destanı" prömiyer yaptı, oyuncular ayakta alkışlandı - Resim : 4

Barış Dinçel imzalı dekoru, Gamze Kuş'un hazırladığı kostümler ve müziğiyle de dikkat çeken Keşanlı Ali Destanı, 29 Şubat akşamı bir kez daha TİM Show Center'da sahnelenecek... 

Haldun Taner Keşanlı Ali Destanı Birce Akalay İlker Ayrık Meral Çetinkaya Köksal Engür Nilgün Kasapbaşoğlu