Kate Beckinsale, Harvey Weinstein ile şoke edici görüşmesini ifşa etti

Kate Beckinsale, Harvey Weinstein ile şoke edici görüşmesini ifşa etti

Kate Beckinsale, cinsel istismar ve tecavüz suçlamalarından 23 yıl hapis cezası alan bir zamanların güçlü film yapımcısı Harvey Weinstein'ın hakaretlerine maruz kaldığı korkunç bir anısını anlattı. Oyuncu, "Umarım aldığı ceza caydırıcı olur," dedi...

Harvey Weinstein'ın yıkıcı geçmişi, aldığı hapis cezası sonrasında yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. 

Bir zamanların kudretli yapımcısı hakkındaki cinsel istismar ve tecavüz suçlamaları, mahkemede tüm ayrıntılarıyla ortaya dökülmüştü. Weinstein ile geçmişi olan oyuncular da onun 23 yıl hapis cezasına çarptırılması sonrasında sessizliğini bozuyor.

Son açıklama, Kate Beckinsale'den geldi. Britanyalı aktris, Weinstein ile 19 yıl önce yaşadığı şoke edici bir görüşmeyi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. 

Kate Beckinsale, Harvey Weinstein ile şoke edici görüşmesini ifşa etti - Resim : 1

Weinstein'ın şirketi Miramax'ın yapımcısı olduğu 2001 tarihli Serendipity filminde John Cusack ile başroldeydi Beckinsale. Oyuncunun Weinstein ile yaptığı rahatsızlık verici görüşme, filmin 5 Ekim 2001'de düzenlenen galasından hemen sonraya denk geliyor.  

11 Eylül saldırıların sadece birkaç hafta sonra New York'ta düzenlenen galaya gitmek istemediğini ama Weinstein'ın ısrarı üzerine gitmek zorunda kaldıklarını belirtiyor Beckinsale. Galaya sade beyaz bir takım elbiseyle katılan oyuncu, yaşanan olayı şöyle anlatıyor: 

Kate Beckinsale, Harvey Weinstein ile şoke edici görüşmesini ifşa etti - Resim : 2

"Sonraki sabah Harvey beni aradı ve aynı yaşlarda olan kızıyla birlikte oynamaları için henüz 2 yaşını doldurmayan kızımla beni evine davet etti. Ben de tamam dedim. Evine gittim ve anında bakıcıdan bebekleri farklı bir odaya götürmesini istedi. Onlarla gitmek istediğimde 'Hayır, sen burada bekle' dedi. Kapı kapandığı anda 'Seni aptal a****, galamı mahvettin' diye bağırmaya başladı. Neden bahsettiği hakkında en ufak bir fikrim yoku ve titremeye başladım. 'Eğer bir gala düzenliyorsam dar bir elbise giyip kıçını sallarsın, memelerini sallarsın, kahrolası bir lezbiyen gibi görünerek kırmızı halıda yürümezsin, seni aptal a****' dedi. Yaşadığım şok yüzünden ağlamaya başladım. 'Harvey şehir alevler içinde, insanlar hâlâ yakınlarını arıyor, bir bekârlığa veda partisine gidiyormuş gibi giyinmeyi bırak çoğumuz galayı düzenlemenin bile doğru olmadığını düşünüyorduk' demeye çalıştım. 'Umurumda değil, bu benim galam, eğer kırmızı halıda a**** istiyorsam bunu alırım' dedi. Bağırıyordu. Öfkeden kudurmuştu. Çocuğumu da alıp oradan çıkmayı başardım."

Kate Beckinsale, Harvey Weinstein ile şoke edici görüşmesini ifşa etti - Resim : 3

Harvey Weinstein'ın ceza aldığı duruşmanın çizimlerinden...

Bunun hiçbir yaptırımı olmayan, herhangi bir suç kapsamına girmeyen pek çok deneyiminden biri olduğunu belirten Kate Beckinsale, Weinstein'a hayır dediği için yıllarca cezalandırıldığını anlattı. 

Hollywood baronunun hapis cezasına çarptırıldığını duyunca saldırdığı ve tecavüz ettiği tüm kadınlar adına ferahladığını söyleyen Britanyalı aktris paylaşımını şu sözlerle bitiriyor: "Umarım bu ceza, benzer davranışlar için caydırıcı olur. Umarım sektör olarak gücün kötüye kullanımını her şekilde ortadan kaldırır ve bunları gün yüzüne çıkararak tüm cinsiyetler için sonsuza dek yok ederiz." 

Kate Beckinsale Harvey Weinstein