Kara Hafta Polisiye Festivali başladı

Kara Hafta Polisiye Festivali başladı

Polisiyeden yola çıkan Kara Hafta İstanbul Festivali, beşinci kez kapılarını açtı. Sir Alfred Hitchcock temasıyla düzenlenen festivalin açılışında bu yıl ilk kez yapılan Polisiye Öykü Yarışması'nın kazananı Gurur Güneş ödüllendirildi...

Polisiyenin çıkış noktasını oluşturduğu Kara Hafta İstanbul Festvali, dün akşam Pera Palace Hotel'de düzenlenen törenle başladı.

Beşinci kez düzenlenen festivalin bu yılki teması, efsanevi yönetmen Sir Alfred Hitchcock.

Açılışta konuşan Festival Komite Başkanı Ahmet Ümit, "Yıllardır hep söylediğimiz gibi, 'İyi polisiye, iyi edebiyattır' anlayışıyla bu önemli organizasyona başlıyoruz. Bu yıl da yine yurt içi ve yurtdışından çok kıymetli yazarların katılımı ve Sir Alfred Hitchcock temasıyla festivalimizi gerçekleştireceğiz," dedi.

Açılış töreninde, bu yıl ilk kez Polisiye Öykü Yarışması Ödülleri dağıtıldı. 100'ün üzerinde başvurunun yapıldığı yarışmayı İmkânsız Dedektif isimli eseriyle Gurur Güneş kazandı. Genç yazar, ödülünü Ahmet Ümit'in elinden aldı.  

Kara Hafta Polisiye Festivali başladı - Resim : 1

Yarışmada dereceye giren ilk dokuz eser bir kitapta toplanacak.

Aralarında Michael Katz Krefeld, Petros Markaris ve Teresa Solana'nın da bulunduğu pek çok polisiye yazarın ağırlanacağı festivalde Alfred Hitchcock 120 Yaşında, Polisiyede Sinema, Sinemada Polisiye, Sıradışı Katiller ve Dedektifler ve Kuzey Avrupa Polisiyeleri gibi başlıklar, iki gün boyunca farklı oturumlarda konuşulacak... 

Kara Hafta Polisiye Festivali başladı - Resim : 2

polisiye Kara Hafta İstanbul Festivali Ahmet Ümit