Kadıköy Caz Günleri başlıyor

Kadıköy Caz Günleri başlıyor

Kadıköy Caz Günleri, 25 Eylül'de başlıyor. Etkinlik, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, Fenerbahçe ve Kalamış Parklarında ücretsiz olarak izlenebilir...

Kadıköy Belediyesi'nin temmuzda sinema, ağustostaysa çizgi ve sahaf günleriyle devam ettiği KADFEST Uluslararası Kadıköy Festivali'nde sıra müzikte. Caz Günleri, 25 Eylül'de başlıyor.

Etkinliğin açılışı, şef Christof Griese yönetimindeki Berlin Caz Bestecileri Orkestrası JayJayBeCe konseriyle yapılıyor. Kalamış Parkı'ndaki konserin başlama saati 20.30.

Festival, Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'nde saat 17.30'da başlayacak "Türkiye'de Caz Eğitimi ve Öğretimi" adlı panelle devam edecek. Panelin ardından fotoğraf ve müzik örnekleri ile cazın Avrupa'daki tarihini anlatan "Caz Almanya'yı Fethediyor" sergisinin açılışı yapılacak.

Festivalin ikinci günü Fenerbahçe Parkı'nda düzenlenecek Yinon Muallem-Funky Dervish ve Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'ndeki Remi Panossian Trio Konser ile son bulacak. 

Kadıköy Caz Günleri başlıyor - Resim : 1

"CAZ NEREYE?" SORUSUNUN CEVABI ARANIYOR

Üçüncü günse Cadillac Records adlı film gösterimiyle açılıyor. 1950 ve 60'ların Şikago'sunda ABD'nin en önemli müzik efsanelerinin uçlardaki yaşamlarının anlatıldığı film, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'nde 15.00'de başlayacak.

Festival, "Caz Nereye?" konulu panelle devam edecek. Feridun Ertaşkan'ın moderatörlüğünde, müzisyen Şevket Akıncı, Evrim Demirel ve Güç Başar Gülle'nin konuşmacı olarak yer alacağı panel, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'nde saat 18.00'de.

Panelin ardından Turgut Alp Bekoğlu'nun Love Jazz Quartet konseri başlayacak. Aynı gün Fenerbahçe Parkı'nda Quartet Feat konseri var.

Kadıköy Caz Günleri başlıyor - Resim : 2

KALAMIŞ PARKI'NDA CAZ SESLERİ 

Festivalin kapanış programında yer alan Get On Up adlı film, 14.30'da Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'nde. Film, James Brown'ın hayat öyküsünü beyazperdeye taşıyor.

Müzik yazarı Murat Beşer ile koleksiyoner Ercan İmre'nin konuşmacı olduğu "Müzik Albümleri ve Plak Koleksiyonerliği" paneli de yine aynı merkezde takip edilebilir.

Program, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'nde Stanpolites Project Konseri, Kalamış Parkı'nda TRT İstanbul Radyosu'nun Hafif Müzik ve Caz Orkestrası ile konuk sanatçı Kerem Görsev'in yer alacağı konserle son bulacak. 

caz müzik Yeldeğirmeni Sanat Merkezi Kadıköy Belediyesi