"Joker" Netflix'e gelecek mi? "Joker" nasıl izlenir?

2,5 hafta 700 milyon doları aşan gişesiyle büyük başarı sağlayan Joker'i nasıl izleriz? Joker Netflix'e gelecek mi? Joker başka bir platformda olabilir mi? Ayrıntılar burada...

Joker, Joaquin Phoenix'in izleyen herkesin muazzam bulduğu performansı ve gişe başarısıyla son dönemin en dikkat çeken filmi.

4 Ekim'de vizyona giren Todd Phillips imzalı film, 21 Ekim itibarıyla toplamda 740 milyon dolar hasılat yaparak tüm zamanların en iyi açılış yapan yapımları arasına girdi. Joker'in 1 milyar dolarlık barajı aşması bekleniyor. Peki Joker nasıl izlenir? Joker Netflix'e gelecek mi? 

JOKER NETFLIX'E GELECEK Mİ? 

Joker'in ABD'de Netflix içeriğine alınma ihtimali yok ama ABD dışındaki aboneler için böyle bir şans mevcut. Filmin vizyondan düştükten 2-2,5 yıl sonra platforma gelme ihtimali yüksek. Yani Joker, en yakın ihtimalle, 2021'de Netflix'in ABD dışındaki kullanıcılarının erişimine açılabilir.

JOKER NASIL İZLENİR?

Bir başka ve daha yakın olasılıksa Joker'in yayın haklarının HBO platformu tarafından satın alınması. Gelecek Nisan ayında HBO Max'i devreye sokmayı planlayan yayın platformunun Joker vizyondan düştükten sonra birkaç ay içinde filmi platforma taşıma ihtimalinden söz ediliyor. HBO Max'ın açılışının bu sayede büyük sansasyon yaratacağı bir gerçek. 

JOKER İZLEMEK İÇİN NETFLIX ŞART MI? 

Öte yandan Netflix dışında da Joker'i izlemek mümkün. Ama elbette biraz maliyetli. Şu aşamada HBO ile Amazon Prime Video arasında varılan anlaşmayla Joker'i kasım ayı için ön siparişle satın almak mümkün. Amazon Prime Video'dan şu anda Joker için verilecek bir ön siparişin maliyeti ise HD formatında 19.99 dolar. Elbette bu yöntemle en azından şu aşamada orijinal dilinde yani İngilizce izlemek mümkün olacak. Fakat ilerleyen dönemde Türkçe altyazı ve dublaj seçeneklerinin gelmesi de mümkün. Şu anda Amazon Prime Video'nun Türkiye sayfasında ise Joker henüz yok. 

Tüm bu tartışmaların dışında Türkiye'de geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren yasada da vizyona giren filmlerin Netflix gibi ücretli dijital platformlarda yayına girmesi için bir minimum tarih belirlenmiş, filmin vizyona girmesinden sonra en az 5 ay ücretli dijital platformlarda gösterilemeyeceği yasayla güvenceye alınmıştı. Yani HBO'nun kendi yapımı olan prodüksiyonları kendi kuracağı dijital platformlarda gösterime sokmasına konu olan Joker dışında, bundan sonra vizyona girecek yeni filmlerin Netflix'e gelme süreleri de Türkiye'de minimum 5 ay sonra olarak belirlenmiş oldu.

Joker Joker filmi HBO HBO Max Joaquin Phoenix