Joaquin Phoenix'in yeni filmi belli oldu

Joaquin Phoenix'in yeni filmi belli oldu

Joker filminde canlandırdığı Arthur Fleck karakteriyle hafızalara kazınan Joaquin Phoenix, yazar ve yönetmen Ari Aster'in yeni filminde oynayacak.

Son dönem Hereditary ve Midsommar adlı iki korku filmiyle adından söz ettiren yazar ve yönetmen Ari Aster, dört saatlik bir kabus komedi olarak tanımladığı bir sonraki uzun metrajlı filminin başrolünde Joaquin Phoenix oynayacak. Filmin isminin ise Disappointment Blvd. olması bekleniyor. 

Joaquin Phoenix'in yeni filmi belli oldu - Resim : 1

Detayları henüz paylaşılmayan filmin yapımcılığını daha önce Hereditary filminin de yapımını üstlenen A24 yapacak.

JOAQUIN PHOENIX KİMDİR? 

Amerikalı aktör Joaquin Phoenix, 28 Ekim 1974 tarihinde dünyaya geldi. 

Ridley Scott'ın yönettiği Gladiator filmindeki Commodus rolüyle dikkatleri üzerine çekti. Bu rolle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar ödülüne aday oldu. 2005 yılında bir biyografi filmi olan Walk the Line'da müzisyen Johnny Cash'i canlandırarak bir kez daha Oscar'a aday oldu. 2012 yapımı The Master filmindeki Freddie Quell rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında bu ödüle 3. kez aday oldu. 

Phoenix, 2008 yılında beklenmedik bir şekilde aktörlüğü bıraktığını ve rap müzisyeni olarak kariyerine devam edeceğini duyurdu. 1993 yılında aşırı dozda uyuşturucu nedeniyle genç yaşta ölen aktör River Phoenix'in kardeşidir. Ayrıca 2019 yılında çekilen ve başrolünü oynadığı Joker filmindeki performansıyla Oscar'a 4. kez aday oldu ve ödülün sahibi oldu. 

Kaynak: Haber Global TV

Joaquin Phoenix kültür sanat haberleri