İstanbul'un kültür-sanat haritasında bu hafta neler var?

İstanbul'un kültür-sanat haritasında bu hafta neler var?

İstanbul Bienali son haftasına giriyor, kitap fuarı kitapseverleri; yeni oyunlar, temsiller ve konserler de izleyicisini bekliyor... İstanbul'un kültür-sanat hayatında bu hafta neler var, birlikte bakalım...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği 16. İstanbul Bienali, son haftasına giriyor. 25 ülkeden 56 sanatçını 220'den fazla eserinin sergilendiği etkinlik, 10 Kasım'a kadar sürecek. 

İstanbul'un kültür-sanat haritasında bu hafta neler var? - Resim : 1

Cumartesi günü kapılarını açan 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 10 Kasım'a kadar gezilebilir. "Edebiyatımızda 50 Kuşağı" temasıyla Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuara 800'ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor.

İstanbul'un kültür-sanat haritasında bu hafta neler var? - Resim : 2

ŞEHİR TİYATROLARI'NDA HANGİ OYUNLARI İZLEYECEĞİZ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda bu hafta dokuz oyun sahneleniyor. Tiyatroseverler, 6-9 Kasım'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde John Patrick'in kaleme aldığı Tatlı Kaçık, Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbnürrefik Ahmet Sekizinci'nin oyunu Hisse-i Şayia (Bir Evlilik Komedisi), Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde Aslı Öngören'in yönettiği Carlo Goldoni imzalı İki Efendinin Uşağı'nı izleyebilir. 

İstanbul'un kültür-sanat haritasında bu hafta neler var? - Resim : 3

Ben Çağırmadım oyunundan...

Aynı tarihlerde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde İspanya iç savaşında Franco rejimi tarafından rehin alınan iki varyete oyuncusu Carmela ve Paulino'nın öyküsünü anlatan Ay Carmela, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde Sadık Şendil'in unutulmaz eseri Bizim Aile, Ümraniye Sahnesi'nde Osmanlı'nın Sherlock Holmes'ü diye anılan Komiser Avni'nin maceralarını anlatan Amanvermez Avni, Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde Noel Coward'ın yazdığı Ben Çağırmadım, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde ise Gönül Kıvılcım'ın yazdığı Can Yeleği sahnelenecek. 

Haldun Dormen'in yönettiği Şahane Züğürtler oyunuysa, 7-9 Kasım'da Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak. 

İstanbul'un kültür-sanat haritasında bu hafta neler var? - Resim : 4

Amanvermez Avni oyunundan bir sahne...

DEVLET TİYATROLARI'NIN PROGRAMI DA ŞÖYLE 

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda 5-9 Kasım arasında Mecidiyeköy Büyük Sahne'de Patrick Süskind'in kaleme aldığı Kontrbas, Cevahir Sahnesi'nde Hırçın Kız, Üsküdar Stüdyo Sahne'de Filozof Ahmed, Kozyatağı Kültür Merkezi'nde Kosovalı Peer Gynt sahneleniyor.

5-10 Kasım'daysa Üsküdar Tekel Sahnesi'nde Kaçış 3: Kıyamete Çağrı, Mecidiyeköy Stüdyo Sahne'de Bir Nefes Dede Korkut izleyici karşısına çıkıyor.

7-9 Kasım'da Garibaldi Salon'da Zafer Algöz'ün yönettiği Aziz Dostum Çehov sahneleniyor. 

Siz Ne Dersiniz adlı çocuk oyunu da Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde 9-10 Kasım'da minik seyircilerle buluşuyor. 

İstanbul'un kültür-sanat haritasında bu hafta neler var? - Resim : 5

VE MÜZİK...

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 5 ve 7 Kasım'da Dans Trio balesini, 9-10 Kasım'daysa İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin dört solist, koro ve orkestra için bestelediği Messa Da Requiem'i sahneye koyuyor. İki temsil de Kadıköy Süreyya Operası'nda izlenebilir. 

İstanbul'un kültür-sanat haritasında bu hafta neler var? - Resim : 6

Dans Trio balesinden...

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndayız: 4 Kasım'da Hakan Şensoy'un yönetiminde Bukalemun Projesi adlı Anadolu rock konseri, 6 Kasım'da CRR Türk Müziği Topluluğu konseri, 8 Kasım'da İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın Atatürk'ü anma konseri, 9 Kasım'da ise Burak Bilgili, Karen Gardeazabal ve Gökhan Aybulus'un sahne alacağı Şan Resitali izlenebilir. 

İstanbul'un kültür-sanat haritasında bu hafta neler var? - Resim : 7

Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde 9-10 Kasım'da Alice Müzikali ile Zorlu Çocuk Tiyatrosu'nun Karton Şehir oyunu (altta), 10 Kasım'da da Serkan Salihoğlu'nun yönettiği Hakikat, Elbet Bir Gün oyunu sahnelenecek. 

İstanbul'un kültür-sanat haritasında bu hafta neler var? - Resim : 8

İstanbul Kültür Üniversitesi, Benim Adım Feuerbach adlı oyunuyla Selçuk Yöntem'i konuk edecek. Yöntem'in başrolde olduğu oyun, 7 Kasım'da Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde izleyici karşısına çıkıyor. 

İstanbul'un kültür-sanat haritasında bu hafta neler var? - Resim : 9

İstanbul'un kültür-sanat haritası kültür-sanat