İstanbul'un kültür sanat haritası: Bu hafta neleri izleyeceğiz?

İstanbul'un kültür sanat haritası: Bu hafta neleri izleyeceğiz?

İstanbul'un kültür-sanat dünyasında yine zengin bir program izleyicileri bekliyor. Bu hafta neler izleyeceğiz, birlikte bakalım mı?

İstanbul Tiyatro Festivali bu hafta kapanışını yapıyor, Bir Zamanlar Toroslar'da-Sagalassos sergisiyse kapılarını sanatseverlere açıyor. İstanbul'un zengin kültür-sanat hayatında bu haftanın programı şöyle: 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın bu yıl "Hayat Ters Yüz" temasıyla düzenlediği 23. İstanbul Tiyatro Festivali, son haftasında. 1 Aralık'ta sona erecek festivalde 12'si yabancı toplam 28 tiyatro, dans ve performans topluluğunun 78 gösteriminin yanı sıra okuma tiyatroları, söyleşiler, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi yan etkinlikler yapılıyor. 

Tiyatrodan devam edelim: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda bu hafta 7'si çocuk olmak üzere 17 oyun tiyatroseverlerle buluşacak. 

Program kapsamında 27-30 Kasım tarihleri arasında İspanya iç savaşında Franco rejimi tarafından rehin alınan iki varyete oyuncusu Carmela ve Paulino'nun yaşadıklarını ela alan Ay, Carmel, Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, Ahmet Sami Özbudak'ın yazdığı Hayal-i Temsil, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, Söz Veriyorum, Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, Çın Sabahta oyunu, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde izlenebilecek. 

Yine aynı tarihlerde Nora Bir Bebek Evi, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde, Ahmet Mithat Efendi'nin eseri Felatun Bey ile Rakım Efendi müzikali, Ümraniye Sahnesi'nde, II. Dünya Savaşı'nda Yugoslavya'da yaşananlar etrafında açlık ve yokluk içinde umudun ve sevginin anlatıldığı Ocak'ta Bahar-Underground adlı oyun, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde ve Moliere'in unutulmaz eseri Hastalık Hastası, Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde izleyicinin karşısına çıkacak. 

İstanbul'un kültür sanat haritası: Bu hafta neleri izleyeceğiz? - Resim : 1

Hastalık Hastası'nda Ayşecan Tatari, Barış Çağatay Çakıroğlu, Besim Demirkıran, Sevinç Erbulak gibi isimler sahnede...

Sam Shepard'ın imzalı Vahşi Batı ise 28, 29 ve 30 Kasım'da Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde izlenebilir.

Çocuk oyunlarında 1 Aralık'ta Karagöz Çiftlik Bekçisi, Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, Üzgün Ağaçlar Ülkesi, Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde, Rüya, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, Elma Kurdu Kırtık, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, Yaşasın Barış, Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, Bir Kümes Hikayesi, Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde, Pollyanna, Ümraniye Sahnesi'nde ve Harikalar Mutfağı, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde minik tiyatroseverin beğenisine sunulacak.

İstanbul'un kültür sanat haritası: Bu hafta neleri izleyeceğiz? - Resim : 2

Rüya adlı oyundan bir sahne...

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta dokuz oyun sahnede olacak: 

26 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Boris Vian'ın yazdığı Kasaplığın El Kitabı, Cevahir Sahneleri'nde, Okday Korunan'ın yazıp yönettiği İyi Şanslar, Mecidiyeköy Stüdyo Sahne'de, Olexandr Viter'in İstasyon adlı eseri, Üsküdar Stüdyo Sahne'de, Hezarfen Ahmed Çelebi'yi anlatan Uçmak-Hezarfen Ahmed Çelebi, Mecidiyeköy Büyük Sahne'de, Sevim Burak'ın yazdığı Sahibinin Sesi, Üsküdar Tekel Sahnesi'nde izlenebilir.

İstanbul'un kültür sanat haritası: Bu hafta neleri izleyeceğiz? - Resim : 3

Jules Verne uyarlaması 80 Günde Devr-i Alem, 27-28 Kasım'da Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Gökçe Kurt Elitez'in derleyip yönettiği Bir Nefes Dede Korkut, 28 Kasım-1 Aralık arasında Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi Sahnesi'nde, Sait Faik Abasıyanık'ın ölümsüz eseri Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye, 28, 29 ve 30 Kasım'da Garibaldi Salon'da, Memet Baydur'un yazıp Serap Eyüboğlu'nun yönettiği Düdüklüde Kıymalı Bamya ise 29-30 Kasım'da Zeytinburnu Sahnesi'nde izleyici karşısında. 

İstanbul Devlet Tiyatroları, ayrıca 1 Aralık'ta çocuk oyunu Turta Girmemiş Orman'ı Üsküdar Stüdyo Sahne'de sahneye koyuyor...

İstanbul'un kültür sanat haritası: Bu hafta neleri izleyeceğiz? - Resim : 4

Güven Kıraç, Binnur Kaya, Levent Ülgen ve Tilbe Saran, Vahşet Tanrısı'nda buluştu. 

Dasdas Sahne'de de Ebru Nihan Celkan'ın yazdığı, Sami Berat Marçalı'nın yönettiği Benimle Gelir Misin? adlı oyun, 27 Kasım'da, Dostoyevski'nin Timsah adlı öyküsünden yola çıkarılarak sahneye konan aynı adlı eser, 28 Kasım'da, Binnur Kaya, Güven Kıraç, Levent Ülgen ve Tilbe Saran'ı buluşturan Vahşet Tanrısı, 29 Kasım'da, Anton Çehov'un yazdığı İvanov ile Astro Ay'a Tırmanıyor adlı çocuk oyunuysa 30 Kasım'da sahnelenecek. 

SAHNE SANATLARI VE KONSERLER

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde de 30 Kasım'da Uyuyan Güzel balesi, Kadıköy Süreyya Operası'nda izlenebilir.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaysa yarın Bülent Evcil'in solist olarak eşlik edeceği Deutsche Oper Berlin (Berlin Alman Operası) Oda Orkestrası bir konser veriyor. Şefliğini Cem Mansur'un yaptığı, solist olarak Dmitry Sitkovetsky'in yer alacağı CRR Senfoni Orkestrası Çaykovski-Aydınlıktan Karanlığa başlıklı etkinlikle 26 Kasım'da, İspanyol müzikali The Opera Locos, 28 Kasım'da, flamenkonun çağdaş bir dans olarak yükselişinde öncü rol oynayan Maria Pagas, topluluğuyla birlikte An Ode To Time (Zamana Övgü) isimli gösterisiyle 30 Kasım'da izleyicilerin karşısına çıkacak. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ise, Michal Nesterowicz yönetiminde 1 Aralık'ta konser verecek. 

İstanbul'un kültür sanat haritası: Bu hafta neleri izleyeceğiz? - Resim : 5

Beyond Bollywood müzikalinden...

Zorlu Performans Sanatları Merkezi'ne geçelim: Semaver Kumpanya'nın kapalı gişe oynayan Metot'u, dünyanın en sevilen müzikallerinden Damdaki Kemancı ve Latife Tekin'in Sevgili Arsız Ölüm romanından uyarlanan Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit adlı eser, 26 Kasım'da sahnede olacak. Hindistan kültürünü yansıtan Beyond Bollywood müzikali, 26 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında her gün Zorlu PSM'de. Fadik Atasoy'un yazıp başrolü üstlendiği, Erdal Beşikçioğlu'nun yönettiği Muse 90401 müzikaliyse İstanbul prömiyerini 1 Aralık'ta Zorlu PSM'de yapacak. 

FESTİVALLER, FESTİVALLER...

3. İstanbul Karagöz Festivali, atölye, söyleşi ve çocuk oyunları etkinlikleriyle 30 Kasım'a kadar izleyicisini bekliyor.

9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali de 28 Kasım'a kadar devam edecek. Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması'nın adayları şunlar: Batmadan, Bir Oğul, Gerilla, Hapishane Müdürü, Keskin Bir Bıçak, Küçük Şeyler, Papicha ve Verida'nın Düğünü...

İstanbul'un kültür sanat haritası: Bu hafta neleri izleyeceğiz? - Resim : 6

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın hazırladığı Bir Zamanlar Toroslar'da-Sagalassos sergisiyse 27 Kasım'da Yapı Kredi Kültür Sanat'ın Beyoğlu'ndaki binasında açılıyor. Torosların güney yamacında kurulu Sagalassos Antik Kenti ile Pisidia Bölgesi'nin tarihini anlatan sergide Burdur Arkeoloji Müzesi'nden getirilen 368 eser sergilenecek. Sergi, 28 Mayıs'a kadar gezilebilir... 

İstanbul'un kültür-sanat haritası kültür sanat