İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta, işte program

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta, işte program

Konserler, sergiler, söyleşiler, yeni oyunlar, devam edenler... İstanbul'un kültür-sanat dünyası, yine dopdolu içeriğiyle sanatseverlerin karşısında. Bu hafta hangi etkinlikler var, birlikte bakalım...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın bu haftaki programıyla başlayalım: 

İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NDA HAFTANIN PROGRAMI 

11-14 Mart arasında İngiliz yazar Noel Coward imzalı Ben Çağırmadım, Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, Matruşka, Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde, Haldun Taner'in kaleme aldığı Ay Işığında Şamata, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, Karıncalar-Bir Savaş Vardı, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, "Osmanlı'nın Sherlock Holmes'ü" Komiser Avni'nin başına gelenleri anlatan Amanvermez Avni, Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, Moliere'in yazdığı son oyun Hastalık Hastası, Ümraniye Sahnesi'nde, Uzlaşma, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde ve modernizmin tiyatrodaki kurucusu Henrik Ibsen'in imzasını taşıyan Nora-Bir Bebek Evi, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde seyirci karşısında olacak. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta, işte program - Resim : 1

Amanvermez Avni'den bir sahne...

Carlo Goldoni'nin İtalyan komedi tiyatrosuna kazandırdığı seçkin örneklerden İki Efendinin Uşağı, 12-14 Mart'ta Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde oynanacak. 

Çocuk oyunlarına bakarsak; 12 ve 13 Mart'ta Elma Kurdu Kırtık, Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde, Bir Gün Ayakkabımın Teki, Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde minik seyircilerle buluşacak.

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta, işte program - Resim : 2

15 Mart Pazar gününün programıysa bir hayli yoğun: Üzgün Ağaçlar Ülkesi, Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, Harikalar Mutfağı, Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde, Perikız (üstte), Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, Benim Güzel Pabuçlarım, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, Pollyanna, Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, Rüya, Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde, Yaşasın Barış, Ümraniye Sahnesi'nde, Bir Kümes Hikayesi, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde ve Bisküvi Adam, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde seyredilebilir... 

DEVLET TİYATROLARI'NDA BU HAFTA 

Üsküdar Stüdyo Sahne'de 10-13 Mart'ta Alain Badiou'nun yazdığı Filozof Ahmed sahnelenecek. 14 ve 15 Mart'ta aynı salonda Siz Ne Dersiniz oyunu, seyirciyle buluşuyor.  

10-15 Mart tarihlerinde William Shakespeare imzalı Hırçın Kız, Mecidiyeköy Büyük Sahne'de, Bir Picasso, Mecidiyeköy Stüdyo Sahne'de, Josef Bieder'in Yıldızının Parladığı An (Aksesuvarcı), Üsküdar Tekel Sahnesi'nde seyirci karşısına çıkacak. 

12-14 Mart'ta Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye, Garibaldi Salon 2'de seyredilebilir. Aynı salonda 15 Mart'taysa sahne, Kadıncıklar (Pazar Okumaları) oyununun... 

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta, işte program - Resim : 3

Alyoşa'da Aliye Berger'i Seray Gözler canlandırıyor...

12-15 Mart'ta ressam Aliye Berger'in hayatını anlatan Alyoşa, Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahneleniyor. 

13-15 Mart'ta Becky Mode'nin yazdığı Tamamen Doluyuz, Zeytinburnu Sahnesi'nde seyirciyle buluşuyor.

DASDAS PROGRAMI

Can Yılmaz ile Zafer Algöz, Burda Olan Burda Kalır adlı iki kişilik stand-up gösterileriyle 9 Mart'ta sahnede. 

Evren Bingöl, Gün Koper, Mert Fırat, Naz Çağla Irmak, Pervin Bağdat ve Tülin Özen'i buluşturan Westend/Batının Sonu, ertesi akşam seyirci karşısında. 10 Mart'taki diğer seçenek, Lübnan asıllı Amerikalı ressam, şair ve filozof Halil Cibran'ın eserinden uyarlanan Avuntu. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta, işte program - Resim : 4

Yalnızlar İçin Çok Özel Bir Hizmet, 11 Mart'ta bir kez daha seyirciyle buluşuyor. Ceren Boz ile Nagihan Gürkan'ın Murat Gülsoy romanından uyarladığı oyun, kendini bilmek ve bulmak arasındaki bir kayboluş öyküsü anlatıyor.  

Aziz Nesin'in kaleme aldığı Bişey Yap Met, 12 Mart'ta sahneleniyor. 

14 Mart, Uyku Nereye Kaçar adlı oyunla açılıyor. Minik tiyatroseverlere duyurulur. 

Devamında müzikli oyun Ben Varım, seyirciyle kucaklaşıyor. İki gün peş peşe sahnelenecek oyunda Alper Baytekin, Didem Balçın, Ecmel İs, Erdem Akakçe, Hülya Gülşen, Iraz Yöntem, Tuğrul Tülek ve Yeliz Kuvancı rol alıyor. 

14 Mart'ın diğer oyunu Ivanov. 

15 Mart'ta ise Ben Varım ile birlikte çocuk oyunu Astro Ay'a Tırmanıyor sahnelenecek... 

KONSERLER VE DİĞER ETKİNLİKLER 

Tiyatro Keyfi prodüksiyonu Cyrano De Bergerac, yarın akşam Kenter Tiyatrosu'na konuk oluyor. Rock kabare tarzındaki oyunda Orhan Kılıç başrolde.

"Yaşamın sırrı"nı bulmaya çalışan, bunu yaparken de insanı kusurlu kılan özellikleri, denklemin parçası haline getiren Craft Tiyatro prodüksiyonu Fotoğraf 51, 10 Mart'ta Enka Sanat sahnesine konuk oluyor. Anna Ziegler'in yazdığı, Çağ Çalışkur'un yönettiği tek perdelik oyunda kadro Funda Eryiğit, Cem Avnayim, Orçun Soytürk, Selahattin Paşalı, Bahadır Efe, Barış Arman ve Korhan Soydan'dan oluşuyor. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta, işte program - Resim : 5

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yarın akşam Rus keman virtüözü Alena Baeva, Bask Ulusal Orkestrası ile sahne alacak. Cezayirli sanatçı Souad Massi 10 Mart'ta, Kremerata Baltica da 12 Mart'ta seyirciyle buluşuyor. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta, işte program - Resim : 6

Alena Baeva, Bask Ulusal Orkestrası ile sahne alacak...

13 Mart'ta Çetin Emeç'i Anma Konseri düzenleniyor; klarnet sanatçısı Nicolas Baldeyrou, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile sahne alacak.

15 Mart'ta ise librettosunu Nazlı Zeynep Ergüven'in kaleme aldığı Barış Ormanı adlı çocuk operası sahnelenecek. 

Bu hafta büyük usta İdil Biret'in Beethoven'ın 250. doğum yılı vesilesiyle iki konseri var. Biret, yarın Süreyya Operası'nda, 11 Mart'ta ise Avrasya Filarmoni Orkestrası eşliğinde, Rengim Gökmen yönetiminde Zorlu PSM'de sahne alıyor. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta, işte program - Resim : 7

İdil Biret, bu hafta iki gece sahnede...

The Royal Concertgebouw Orkestrası üyelerinden oluşan Camerata Royal Concertgebouw, piyanist Behzod Abduraimov solist ve şefliğinde 10 Mart'ta İş Kuleleri Salonu'nda seyirciyle buluşuyor. 

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu, Elektronika performansıyla 11 Mart'ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin konuğu.

Yapı Kredi Kültür Sanat ve Bahçeşehir Üniversitesi/ Bauart ortaklığıyla düzenlenen Ender Sesler konser dizisinde 13 Mart akşamı çağdaş müziğin tanınmış bestecilerinden Samir Odeh Tamimi’nin eserleri yorumlanacak. Konser, saat 20.00'de Yapı Kredi Loca’da. 

Ertesi akşam aynı saatte ve aynı yerde bu kez çağdaş dans sanatçısı Canan Yücel Pekiçten'in üç ayrı kadının kimliğine büründüğü solo gösterisi All About the Heart (Yüreğe Dair) seyredilebilir... 

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta, işte program - Resim : 8

Kemal Başar’ın (üstte) Nejat Dimili, Melike Çetin ve Erkan Çelebi’nin yer aldığı orkestrayla sahne aldığı Öylesine Hikayeler, 14 Mart akşamı Kozzy Kozyatağı'nda seyredilebilir. 

Haftanın kapanışını Büyük Ev Ablukada ile yapalım: Grup, akustik performansıyla 15 Mart akşamı İKSV Salon'da...

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta, işte program - Resim : 9

İstanbul'un kültür-sanat dünyası İstanbul kültür-sanat ajandası İstanbul kültür-sanat ajandasında bu hafta