İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta

Çeşitli gösterilerden sergilere, tiyatrodan konserlere İstanbul, yine dopdolu bir kültür-sanat içeriği sunuyor izleyicisine. Bu hafta neler mi izleyeceğiz? Birlikte bakalım...

Kültür-sanat ajandamızda ilk durağımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları. Önümüzdeki hafta yarısı çocuklar için olmak üzere 20 oyun tiyatroseverlerle buluşacak. Program şöyle: 

İSTANBUL ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta - Resim : 1

Ocak'ta Bahar'ın yazarı, Duşan Kovaçeviç...

18-21 Aralık'ta Emir Kusturica'nın Underground (Yeraltı) ismiyle sinemaya uyarladığı Duşan Kovaçeviç'in Ocak'ta Bahar adlı oyunu Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, Nezihe Meriç'in toplumun çok farklı kesimlerinden gelen, mutluluğu yakalayamamış, duyarlı, sevecen iki kadının öyküsünü anlattığı yeni oyun Çın Sabahta, Fatih Reşat Nuri Güntekin Sahnesi'nde ve Jose Sanchis Sinisterra'nın yazıp Naşit Özcan'ın yönettiği Ay, Carmela!, Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izlenebilir. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta - Resim : 2

Çın Sabahta oyununda Ayşe Günyüz Demirci ile Hülya Karakaş rol alıyor...

Aynı tarihlerde Chloe Lambert'in kaleme aldığı, Zeynep Su Kasapoğlu'nun yönettiği Uzlaşma, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, Amerikan toplumunun vitrininde sunulan kutsal aile kavramının irdelendiği Vahşi Batı, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, Noel Coward'ın Vasfi Rıza Zobu tarafından Türkçe'ye uyarlanan oyunu Ben Çağırmadım, Ümraniye Sahnesi'nde, Tuncer Cücenoğlu imzalı Matruşka, Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde ve İbnürrefik Ahmet Sekizinci'nin oyunu Hisse-i Şayia (Bir Evlilik Komedisi), Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde seyircinin karşısına çıkacak. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta - Resim : 3

Bir Evlilik Komedisi'nde iki büyük usta Hikmet Körmükçü ile Zihni Göktay da kadroda...

Haldun Taner'in ölümsüz eserlerinden Ay Işığında Şamata oyunu 19-21 Aralık'ta Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde görülebilir. 

Çocuk oyunlarındaysa 19 ve 20 Aralık'ta Bir Gün Ayakkabımın Teki, Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde, Karagöz Çiftlik Bekçisi, Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde minik tiyatroseverlerle buluşacak. 

Yaşayan Sayfalar isimli yeni oyunun Fatih Reşat Nuri Güntekin Sahnesi'nde sergileneceği 22 Aralık'ta ayrıca Polyanna, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, Bisküvi Adam, Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, Bir Kümes Hikayesi, Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde, Yaşasın Barış, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, Rüya, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, Elma Kurdu Kırtık, Ümraniye Sahnesi'nde, Palyaço Prens, Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde, Harikalar Mutfağı ise Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde oynanacak. 

DEVLET TİYATROSU'NDA BU HAFTA 

İstanbul Devlet Tiyatrosu'na geçelim:

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta - Resim : 4

Bay Z. oyunundan bir sahne...

Karden Kasaplar'ın yazdığı Bir Peri Masalı Radyum Kızları, Üsküdar Tekel Sahnesi'nde, Bülent Usta'nın yazdığı Bay Z., Mecidiyeköy Stüdyo Sahne'de, Jules Verne'in ölümsüz eseri 80 Günde Devr-i Alem, Cevahir Sahneleri'nde 17-22 Aralık'ta, Olexandr Viter'in kaleme aldığı, Ali Atilla Şendil'in yönettiği İstasyon da Üsküdar Stüdyo Sahnesi'nde 17-21 Aralık'ta sanatseverlerle buluşuyor. 

Anton Çehov'un yazdığı, Zafer Alagöz'ün yönettiği Aziz Dostum Çehov, 19-21 Aralık'ta Garibaldi Sahnesi'nde, Burak Akyüz'ün yazdığı Şair, Şiir, Şuur Mehmet Akif Ersoy ise 21 ve 22 Aralık'ta Zeytinburnu Sahnesi'nde izleyici karşısında. 

Küçükçekmece CKSM Sahnesi'nde 19-21 Aralık'ta Duşan Kovaçeviç'in yazdığı Profesyonel ve 22 Aralık'ta Faik Ertener'in yazdığı çocuk oyunu Siz Ne Dersiniz izlenebilir. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta - Resim : 5

Bülent Emin Yarar ile Yetkin Dikinciler, Profesyonel'in bir sahnesinde...

Oyunlardan devam edelim:

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta - Resim : 6

Evlat'ta Onur Saylak, Cem Yiğit Üzümoğlu, Sezin Akbaşoğulları, Şükran Ovalı, Esra Bağışgil ve Burakcan Doğan rol alıyor. 

Yasmina Reza'nın yazıp Zeynep Avcı'nın yönettiği Vahşet Tanrısı, 16 Aralık'ta, Moritz Rinke'nin bireysel trajedilerin komedisini ortaya koyduğu Westend-Batının Sonu ile Selen Uçer'in tek kişilik performansı Güle Güle Diva!, 17 Aralık'ta, Florian Zeller'in baba ve oğul olmaya çalışanların hikayesini anlattığı oyunu Evlat ile Anton Çehov 'un kaleme aldığı İvanov oyunu, 18 Aralık'ta, Paole Genovese'nin Muhteşem Yabancılar adlı filminden sahneye uyarlanan Mutluyduk Belki Bugüne Kadar, 19 Aralık'ta, Henrik İbsen'in başrolünde Demet Evgar'ın olduğu Hedda Gabler oyunu, Çok Satanlar ile çocuk oyunu Uyku Nereye Kaçar, 21 Aralık'ta ve bir diğer çocuk oyunu Fısıltı Odası, 22 Aralık'ta Dasdas Sahne'de.

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta - Resim : 7

Tiyatronun büyük ustalarından Henrik Ibsen'in oyunu Hedda Gabler'de Demet Evgar başrolde...

ZORLU PSM'DE SIRA 

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta - Resim : 8

Erdal Beşikçioğlu, Bir Delinin Hatıra Defteri'nde sıradışı bir performans sergiliyor. 

17 Aralık'ta iki oyun sahnede: Erdal Beşikçioğlu'nun Gogol'un ölümsüz eserini sıradışı bir şekilde yorumladığı Bir Delinin Hatıra Defteri ile karıkoca Kenan Ece ile Canan Ergüder'in rol aldığı TOY yapımı Hipokrat izleyici karşısında olacak.

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta - Resim : 9

Hipokrat'ta karıkoca oyuncular Kenan Ece ile Canan Ergüder rol alıyor. 

19 Aralık'ta Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola, Enis Arıkan, Şükrü Özyıldız, İbrahim Selim ve Merve Dizdar'lı kadrosuyla Alice müzikali izlenebilir.

19 ve 21 Aralık'ta ise Broadway'de en uzun süre sahnelenen eserler arasında yer alan Damdaki Kemancı müzikali sahnelenecek.  

MÜZİK, MÜZİK, MÜZİK

Mevlana Celaleddin Rumi'nin 746. vuslat yıldönümü sebebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda şefliğini tanbur sanatçısı Hakan Talu'nun yaptığı CRR Türk Müziği Topluluğu Aşk İle başlıklı etkinlikle 17 Aralık'ta sanatseverlerle buluşacak. Topluluğa, Şehir Tiyatrosu sanatçıları Hümay Güldağ ve Bora Seçkin şiirlerle eşlik edecek. 

Dikiz Aynasında Clara başlıklı konser enstalasyonu, piyanist ve bestecisi Clara Schumann'ın 200. doğum yılı kapsamında 19 Aralık'ta CRR fuayesinde gerçekleşecek. 

Üsküdar Belediyesi, Caz Musikisi başlıklı konser dizisinde Yaprak Sayar'ı 20 Aralık'ta Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde ağırlıyor. 

Zorlu PSM'nin programına da bakalım:

Gazeteci-yazar Tolga Akyıldız'ın hayata geçirdiği tek gecelik festival deneyimi %100 Açık Sahne, 25. kez müzikseverlerle buluşuyor. 18 Aralık'taki gecede akustik performansıyla Bulutsuzluk Özlemi, Türkçe rock'ın popüler ismi Pera, Sayedar & Önder Şahin, Canozan, Ezgi Aktan, Moğollar efsanesinin simge ismi Cahit Berkay, Babazula'dan Murat Ertel ve yeni kuşağın iki özel kadın solisti Sedef Sebüktekin ve Damla Eker sahnede olacak.

Yine aynı gece Kalben sahne alıyor, hatırlatalım. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta - Resim : 10

Yinon Muallem, 19 Aralık'ta Zorlu PSM'de...

19 Aralık'ta İsrailli müzisyen Yinon Muallem, müzikseverlerle buluşuyor. İsrailli müzisyen, Hakan Gürbüz ve İsmail Altunbaş ile imza attığı Ta Ki Dum albümündeki şarkıları seslendirecek.

20 Aralık'ta sahne Jehan Barbur'un. 

Bir gün sonrasındaysa piyanist Selen Beytekin, noel özel programıyla sahne alıyor.

SERGİ VE PANELLER 

Çok erken yaşta aramızdan ayrılan Türk edebiyatının usta ismi  Oğuz Atay, ölümünün 42. yılında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde yarın düzenlenecek panelle anılıyor. Doğan Hızlan'ın moderatörlüğünde düzenlenecek "Türkiye'nin Ruhu: Vefatının 42. Yılında Oğuz Atay" panelinde Prof. Dr. Handan İnci, Necip Tosun ve Handan Acar Yıldız sunum yapacak. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta - Resim : 11

Oğuz Atay unutulmadı... 

Türkiye ve dünyadan birçok sanatçıyı bir araya getiren Angel Karma Sergisi, 17 Aralık'ta Saint Antoine Kilisesi'nde sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 10 Ocak'a kadar ücretsiz gezilebilir. 

İstanbul Art Show, 20 Aralık'ta ikinci kez kapılarını açıyor. İstanbul Hilton Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, disiplinlerarası farklı bir sanat deneyimi sunuyor. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta - Resim : 12

İstanbul kültür-sanat İstanbul'un kültür-sanat ajandası İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta