İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta neler izleyeceğiz?

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta neler izleyeceğiz?

Tiyatro oyunları, konserler, sergiler, söyleşiler... İstanbul'un kültür-sanat dünyası, yine dopdolu içeriğiyle sanatseverlerin karşısında. Bu hafta hangi etkinlikler var, birlikte bakalım...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın bu haftaki programıyla başlayalım:

İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA

4-7 Mart tarihleri arasında Wajdi Mouawad'ın yazdığı Yangınlar, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, Matruşka, Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, Bizim Aile müzikali, Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, Amerikan toplumunun vitrininde sunulan kutsal aile kavramının anlatıldığı Vahşi Batı, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, John Patrick imzalı Tatlı Kaçık, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, Noel Coward'ın eseri Ben Çağırmadım, Ümraniye Sahnesi'nde, Ay, Caramela!, Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde, Sabahattin Kudret Aksal'ın yazdığı Kahvede Şenlik Var da Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde izlenebilir.

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta neler izleyeceğiz? - Resim : 1

Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde 5, 6 ve 7 Mart'ta Nezihe Meriç'in yazdığı Çın Sabahta oyunu sahnelenirken 8 Mart'ta, bir çiftin öyküsünü pişmanlıklar, yaşanamayanlar ve söylenemeyenler üzerinden anlatan Geç Kalanlar, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, ayrılık sonrası çocukları için sağlıklı bir düzen kurmaya çalışan ebeveynlerin psikolojik sürecini anlatan Uzlaşma ise (üstte) Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak. 

Çocuk oyunlarında sıra: Bir Gün Ayakkabımın Teki, Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde, Elma Kurdu Kırtık, Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde 5 ve 6 Mart'ta minik izleyicileri selamlayacak.

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta neler izleyeceğiz? - Resim : 2

8 Mart Pazar gününün programıysa yoğun: Üzgün Ağaçlar Ülkesi (üstte), Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, Perikız Çocuk Müzikali, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, Pollyanna, Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, Harikalar Mutfağı, Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde, Bisküvi Adam, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, Benim Güzel Pabuçlarım, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, Yaşasın Barış, Ümraniye Sahnesi'nde, Rüya, Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde, Bir Kümes Hikayesi de Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde izlenebilir.  

DEVLET TİYATROLARI PROGRAMI 

Siz Ne Dersiniz (altta), 3, 4 ve 5 Mart'ta Beylikdüzü AKM Sahnesi'nde, 7 ve 8 Mart'ta da Üsküdar Stüdyo Sahne'de olacak.

3-6 Mart'ta Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı, izleyiciyi onun gözünden İstanbul'u anlamaya davet eden Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye, Üsküdar Stüdyo Sahne'de, #Cehennem, Üsküdar Tekel Sahnesi'nde izlenebilir.

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta neler izleyeceğiz? - Resim : 3

3-8 Mart'ta ise Büyüklere Masallar-Masal Masal İçinde, Mecidiyeköy Büyük Sahne'de, Bülent Usta'nın yazıp Ali Atilla Şendil'in yönettiği Bay Z, Mecidiyeköy Stüdyo Sahne'de, pırıltılar içinde görünen şöhretinin ardında acılar ve kayıplar saklayan bir kadının yaşamını anlatan Fatima'nın Erkekleri, Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. 

Aziz Dostum Çehov ise, 5-8 Mart'ta Garibaldi Salon 2'de tiyatroseverlerle buluşuyor. 

DASDAS'DAN SEÇMELER 

Şehsuvar Aktaş, Tansu Biçer ve Tülin Özen gibi usta isimleri, genç bir oyuncu kadrosuyla bir araya getiren Ivanov, 3 Mart akşamı sahneleniyor. 

4 Mart akşamı Tiyatro Yan Etki'nin Algı Eke ve Nergis Öztürk'ü buluşturan yeni oyunu 10 Saniye, tiyatroseverlerin karşısında olacak. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta neler izleyeceğiz? - Resim : 4

NoAct tarafından sahnelenen Red Light Kışı, 5 Mart akşamı DasDas Atölye'ye konuk oluyor. Yönetmenliğini Edip Tepeli'nin üstlendiği, Gün Koper ve Ali Yoğurtçuoğlu ile Ayşecan Tatari'nin de rol aldığı oyunda Amerikalı yazar Adam Rapp'in kaleminden bir yarısı Amsterdam'da, diğer yarısı New York'ta geçen bir modern zaman masalı anlatılıyor.  

Selen Uçer, Güle Güle Diva! 6 Mart'ta sahnede. Başarılı oyuncu, hastanede sırasını bekleyen bir kadın üzerinden geri dönüşün, unutuşun, kaçıp gitmenin ve başka kadınların hüzünlü, komik öyküsünü sahneye taşıyor. 

7 Mart'ta perde çocuk oyunu Astra Ay'a Tırmanıyor ile açılıyor.

Devamında sezonun beğeni toplayan oyunlarından Vahşet Tanrısı, matine ve suare olmak üzere peş peşe iki temsille seyirciyle buluşuyor. Celal Kadri Kınoğlu'nun yönettiği oyunda Binnur Kaya, Güven Kıraç, Levent Ülgen ve Tilbe Saran gibi usta isimler rol alıyor.

Aynı akşam izleyici karşısına çıkacak bir diğer oyun da Timsah. 

8 Mart Pazar günü çocuk oyunu Bu Odanın Nesi Var?, ilk temsil olarak minik seyircilerin karşısında olacak.  

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta neler izleyeceğiz? - Resim : 5

DİĞER OYUN ve TEMSİLLER

Zorlu PSM'de yarın akşam Royal Opera House'un La Boheme Operası'nın (üstte) kaydı izlenebilir. 

3 Mart'ta sahne, beş kadından oluşan stand up grubu Çok Da Fifi'nin. 

Tiyatro Keyfi prodüksiyonu Cyrano de Bergerac, 3 Mart'ta Beykoz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde izleyici karşısında. 

Çaykovski'nin Kuğu Gölü Balesi, 4, 5 ve 6 Mart'ta TİM Show Center'da, Saint-Petersburg Klasik Bale Tiyatrosu tarafından sahnelenecek. 

Haldun Dormen'in başrolünde yer aldığı Moliere'in ölümsüz eseri Kibarlık Budalası ise 5 Mart'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyici karşısında. 

KONSER ve FESTİVALLER

Münir Nurettin Selçuk'tan başlayıp Timur Selçuk'a uzanan, oradan Mercan Selçuk Dans Topluluğu'na ulaşan müzikal yolculuğun izleri, yarın akşam Zorlu PSM'de takip edilebilir.  Mercan Selçuk Dans Topluluğu'nun sunduğu Babamın Şarkıları, klasik olmuş Timur Selçuk şarkılarının klasik bale ve modern dans sanatıyla buluşmasını temsil ediyor. 

Zorlu PSM'de 3 Mart akşamı sahne, "Aramızda" projesiyle Gökcan Sanlıman ile Azeri, İranlı ve Türk müzisyenlerden oluşan No Land'in. 

Aynı akşam Dilek Türkan, "Kadın Eli Değmiş Şarkılar" başlığı altında müsikseverlerin karşısında olacak. Türkan, sahnede aralarında Demet Evgar ve Selen Öztürk'ün bulunduğu farklı konukları ağırlayacak.

Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu'da birçok konser veren Şirin Pancaroğlu, 4 Mart'ta Kadıköy Yeldeğirmeni Sanat'ta arp resitali sunacak.

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta neler izleyeceğiz? - Resim : 6

Chano Dominguez Flamenco Quartet (üstte), 4 Mart'ta, Academy Of Ancient Music 5 Mart'ta, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası da 6 Mart'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda izleyiciyle buluşuyor. 

4 Mart'ta Müslüm Gürses, ölümünün altıncı yılında DOROCK XL'da gerçekleşecek bir konserle anılacak. 

5-7 Mart arasındaysa Zorlu PSM'de önemli bir festival bekliyor izleyiciyi. Sónar Istanbul, 4. kez müzikseverlerle buluşuyor. 3 güne yayılan festival, önemli konserlerin yanı sıra deneyim ve atmosfer odaklı pek çok sıradışı performansa da ev sahipliği yapacak. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta neler izleyeceğiz? - Resim : 7

İKSV'de iki gece peş peşe izleyiciyle buluşacak jam session'larla devam edelim: 6 Mart'ta sahne Hedonutopia'nın. 2008'de Fırat Külçek ile Kerem Feyzi'nin kurduğu İzmirli grup, rock ve elektronikayı birleştiren, 90'lara selam gönderen özgün bir tarza sahip.

7 Mart'ta ise Jakuzi sahneyi devralıyor. Kutay Soyocak ile Taner Yücel'den oluşan ikili, new-wave, post-punk, darkwave gibi türleri bir araya getiriyor...

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta neler izleyeceğiz? - Resim : 8

Hedonutopia, Fırat Külçek ile Kerem Feyzi'den kurulu...

Akustik Travma albümünü yayınlandıktan sonra Boş Gemiler ve Ölsem Yeridir isimli single'larını çıkaran Yüzyüzeyken Konuşuruz ise, 29 Mart'tan 6 Mart'a ertelenen konserleriyle DasDas'da izleyici karşısında.

DasDas, haftayı 8 Mart'taki Akustik Kadınlar konseri ve Büyük Ev Ablukada'nın akustik performansıyla kapatıyor... 

SERGİLER ve SÖYLEŞİLER

M. Sadık Altınok'un Toprak İnsanları ve Mektuplar isimli resim sergisi, yarın Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi'nde açılacak. 

Yahudi toplumunun Osmanlı dönemi ve 20. yüzyılın ilk yarısında aile hayatıyla günlük yaşamlarından anları tasvir eden Türk Yahudi Yaşamından Kesitler sergisi, 4 Mart'tan itibaren 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi'nde gezilebilir. 

Çağdaş ressamların eserlerinin sergileneceği Bir İstanbul Masalı sergisi, İstanbul Nişantaşı AAC Akyol Art Center'da 5 Mart'ta ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Fırat Arapoğlu'nun moderatörlüğünde Orhan Cem Çetin, Yeşim Özsoy ve Aydın Teker'in konuşmacı olduğu Radikal Bir Varoluş: Performans Sanatı söyleşisi 5 Mart'ta Yapı Kredi Kültür Sanat Loca'da.

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta neler izleyeceğiz? - Resim : 9

7 Mart'ta iki sergi açılışı var: Sanatta 40. yılını kutlayan Reha Yalnızcık, Seyahatnameden-Yolculuklardan Çeşitli Tadlar, Pullar ve Kartpostallar temalı sergisiyle Galeri Diani'de, Ressam Nur Ataibiş de Gölgelerin İzinde adlı sergisiyle Barış Manço Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul'un kültür-sanat ajandası İstanbul'un kültür-sanat haritası İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta