İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta hangi etkinlikleri izleyeceğiz?

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta hangi etkinlikleri izleyeceğiz?

Konserler, söyleşiler, gösteriler, oyunlar, sergiler... Bu hafta yine dopdolu bir etkinlik programı İstanbullu sanatseverleri bekliyor. Bu hafta neleri izleyeceğiz, birlikte bakalım mı?

Önemli konserlerden çeşitli sergilere, tiyatro oyunlarından gösterilere İstanbul yine dopdolu bir içerik sunuyor izleyiciye. Önümüzdeki haftanın programında neler var, birlikte bakıyoruz... 

ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın haftalık programıyla başlayalım: 

22-25 Ocak arasında Fransız bulvar tiyatrosunun öncülerinden Jacques Deval'in 1933'te yazdığı Şahane Züğürtler komedisi, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, ilişkilerde ideali arama uğraşını mercek altına alan Matruşka, Fatih Reşat Nuri Güntekin Sahnesi'nde, Noel Coward'ın yazıp Engin Gürmen'in yönettiği Ben Çağırmadım, Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izlenebilir. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta hangi etkinlikleri izleyeceğiz? - Resim : 1

Şahane Züğürtler'den bir sahne...

Aynı tarihlerde Özgür Kaymak'ın yazıp yönettiği Son, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, John Steinbeck ve Boriz Vian imzalı Karıncalar-Bir Sabah Vardı, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, Tatlı Kaçık, Ümraniye Sahnesi'nde, Nezihe Meriç imzalı Çın Sabahta, Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde, Henrik Ibsen'in çağdaş insanın dramını anlattığı Nora da (Bir Bebek Evi) Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde izleyici karşısına çıkacak. 

Yıllar boyunca hem beyazperdede boy gösteren hem de tiyatro sahnesinde oynanan Reginald Rose uyarlaması On İki Öfkeli Adam da 23, 24 ve 25 Ocak'ta Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşuyor. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta hangi etkinlikleri izleyeceğiz? - Resim : 2

Şüphelinin suçlu olduğunun kabul görüldüğü jüride bir üye karara karşı çıkarsa ne olur? On İki Öfkeli Adam, bu soru üzerinden ilerliyor...

Çocuk oyunlarına da bakalım: 23 ve 24 Ocak'ta Bir Gün Ayakkabımın Teki, Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde, Elma Kurdu Kırtık da Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde minik izleyicilerle buluşacak. 

26 Ocak'taysa şu oyunlar izleyiciyi bekliyor:

Rüya/Fatih Reşat Nuri Güntekin Sahnesi

Harikalar Mutfağı/Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi

Benim Güzel Pabuçlarım/Kağıthane Sadabad Sahnesi

Yaşasın Barış/Gaziosmanpaşa Sahnes

Üzgün Ağaçlar Ülkesi/Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi

Bir Kümes Hikayesi/Kadıköy Haldun Taner Sahnesi

Pollyanna/Ümraniye Sahnes

Yaşayan Sayfalar/Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi

Palyaço Prens (altta)/Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta hangi etkinlikleri izleyeceğiz? - Resim : 3

DEVLET TİYATROLARI PROGRAMI 

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda 21-25 Ocak arasında kendinden ve yerinden mutlu olmayan insanın başka biri olmayı deneme macerasını anlatan Siz Ne Dersiniz, Cevahir Sahneleri'nde, Elif Erdal'ın yönettiği Tamamen Doluyuz, Üsküdar Stüdyo Sahnesi'nde izlenebilir. 

21-26 Ocak'ta Friedrich Dürrenmatt'ın yazdığı Hanımefendinin Ziyareti, Mecidiyeköy Büyük Sahne'de, Bir Peri Masalı-Radyum Kızları ise (altta) Üsküdar Tekel Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta hangi etkinlikleri izleyeceğiz? - Resim : 4

23-26 Ocak tarihlerinde program şöyle: 

Bir Picasso/Mecidiyeköy Stüdyo Sahne

Aziz Dostum Çehov/Garibaldi Salon 2

Hırçın Kız/Küçükçekmece CKSM Sahnesi.

Ahmet Ümit'in yazdığı çocuk oyunu Büyüklere Masallar-Masal Masal İçinde ise 24-26 Ocak'ta Zeytinburnu Sahnesi'nde minik izleyicileriyle buluşacak. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta hangi etkinlikleri izleyeceğiz? - Resim : 5

Shakespeare'in ölümsüz eseri Hırçın Kız, biri dik başlı, diğeri uysal iki kızının evlilik maceralarını anlatıyor...

DASDAS'DA BU HAFTA 

Tiyatro Yan Etki'nin Algı Eke ve Nergis Öztürk'ü buluşturan yeni oyunu 10 Saniye, 21 Ocak'ta prömiyer yapıyor. Erdi Işık'ın yazdığı, Serkan Üstüner'in yönettiği oyunda ülkesinin en iyi ve prestijli okullarından birinden işlediği bir suç yüzünden kovulan çocuğunu geri aldırmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır Zeynep'le rehber öğretmen Elif arasında yaşananlar anlatılıyor.  

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta hangi etkinlikleri izleyeceğiz? - Resim : 6

22 Ocak akşamı Ahmet Tansu Taşanlar ile Oya Unustası, Çok Satanlar ile tiyatroseverlerin karşısında. 

22 ve 23 Ocak'taysa yeni bir müzikal izleyiciyle buluşuyor: Ben Varım'da Alper Baytekin, Didem Balçın, Ecmel İs, Erdem Akakçe, Hülya Gülşen, Iraz Yöntem, Özkan Ayalp, Tuğrul Tülek ve Yeliz Kuvancı'nın rol alıyor. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta hangi etkinlikleri izleyeceğiz? - Resim : 7

23 Ocak'ta Ivanov oyunu sahneleniyor.

24 Ocak'taysa hem de Topuklu Terlik Süt Yapar oyunu, izleyici karşısında olacak. 

25 Ocak'ın programında çocuk oyunu Astro Ay'a Tırmanıyor ile Onur Saylak, Cem Yiğit Üzümoğlu, Sezin Akbaşoğulları, Şükran Ovalı, Esra Bağışgil ve Burakcan Doğan 'ı buluşturan Evlat oyunu var. 

26 Ocak'ta da çocuk oyunu Uyku Nereye Kaçar?, minik tiyatroseverlerle buluşuyor. 

ZORLU PSM'NİN PROGRAMI 

DasDas'ı çocuk oyunuyla bırakmıştık, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin programını da bir çocuk oyunuyla açıyoruz: Zorlu Çocuk Tiyatrosu prodüksiyonu Hayal Çalan Cadı, 20 Ocak'ta sahneleniyor. 

Kaan Sekban ile Pelin Akil'in başrollerde olduğu Son Beş Yıl müzikali de aynı gün izleyiciyle buluşuyor. 

21 Ocak'ta bir başka çocuk oyunu Karton Şehir müzikali sahneleniyor. 

Aynı günün akşamında yetişkinler için bir müzikal var programda: Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola, Enis Arıkan, Merve Dizdar, İbrahim Selim ve Şükrü Özyıldız'ı buluşturan Alice müzikali saat 21.00'de izlenebilir. 

21 Ocak'ta Sevilay Saral'ın yazdığı, Ezel Akay ve Aysel Yıldırım'ın yönettiği Lal Hayal'de Songül Öden, farklı yaş ve sosyal statüden yedi kadının kimliğine bürünüyor bir kez daha.

22 Ocak'ta Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu prodüksiyonu Esaretin Bedeli, seyirci karşısında. Sinema tarihine geçmiş uyarlamasıyla geniş kitlelere ulaşan Stephen King eserinde Yiğit Pakmen, Kerem Alışık, Kaan Taşaner ve İştar Gökseven'in başını çektiği geniş bir oyuncu kadrosu rol alıyor. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta hangi etkinlikleri izleyeceğiz? - Resim : 8

25 Ocak'ta Damdaki Kemancı müzikali, 26 Ocak'taysa dostluk, şüphe, ihanet ve gerçek kavramlarını ele alan Gerçek oyunu sahneleniyor. Zorlu PSM ile Talimhane Tiyatrosu'nun ortak yapımında Kubilay Tunçer, Levent Üzümcü, Neslihan Yeldan ve Özge Özder rol alıyor. 

Tiyatrolarımızda haftaya bakışı aynı gün prömiyer yapacak iki oyunla kapatalım: 

Haldun Taner'in ölümsüz eseri Keşanlı Ali Destanı, 22 Ocak'ta TİM Show Center'da seyirciyle buluşacak... Pervasız Tiyatro imzalı oyunda İlker Ayrık, Birce Akalay, Meral Çetinkaya, Köksal Engür ve Nilgün Kasapbaşoğlu gibi önemli isimler başlıca rolleri paylaşıyor. 

Yine 22 Ocak'ta aileden, çevreden ve toplumdan üzerimize atılan kimliklerimizi ve çocuklarımızı nasıl şekillendirdiğimizi taraftarlık üzerinden anlatan Fanatik, ilk temsilini veriyor. Oyunda Salih Bademci, Neslihan Arslan ve Nurhan Özenen rol alıyor...

Sahne sanatlarının farklı bir alanı; gösterilere de bakalım hızlıca: Komedi kulübü deneyimi vaat eden TuzBiber, 21 Ocak'ta Zorlu PSM'de.

DasDas'ta birer gün arayla iki stand-up performansı izlenebilir. 25 Ocak'ta sahne, Diamond Elite Platinum Plus gösterisiyle Cem Yılmaz'ın. 26 Ocak'taysa Kaan Sekban, Kaan Sekban Saçmalar adlı gösterisiyle sahnede. 

ÖNEMLİ İSİMLER, GÜZEL KONSERLER

Biraz da müzik diyelim, Zorlu PSM'nin programına bakalım:

22 Ocak'ta Aysun-Ali Kocatepe çifti, Küçük Bir Aşk Masalı adını verdikleri performanslarıyla sahne alıyor. 

23 Ocak'ta sahne, Sertab'ın Müzikali ile Sertab Erener'in.

Aynı akşam Cemil Sağyaşar, Unforgettables by Cemil Sağyaşar projesiyle izleyici karşısına çıkıyor. 

24 Ocak'ın programı yoğun: Sırasıyla Doğu ve Batı'yı sentezleyen müziğiyle beğeni toplayan besteci ve kamancha ustası Mark Eliyahu, rap müziğin önemli temsilcilerinden Anıl Piyancı ve akustik performansıyla "eskilerden" çalan Murat Evgin sahne alıyor.

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta hangi etkinlikleri izleyeceğiz? - Resim : 9

Mark Eliyahu

Müzikseverler, 25 Ocak'ta da üç önemli performansı izleme fırsatı bulacak: "Fantezi Müzik" albümleriyle dikkat çeken Jakuzi ile müziğini sıcacık gitar melodileri üzerine inşa eden alternatif grup Hedonutopia, 25 Ocak'ta Lokalize serisi kapsamında aynı sahnede buluşuyor.

Hakan Bahar, moda ve müziğin caz tınılarına da dokunduğu yeni projesi Cazino ile sahnede. 

Gecenin ağır topuysa Türk rock müziğinin önemli grubu Duman. 

Zorlu PSM, haftayı Yalın konseriyle kapatıyor, son not olarak belirtelim...

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta hangi etkinlikleri izleyeceğiz? - Resim : 10

Bu hafta ayrıca Portekiz müziğinin başarılı seslerinden António Zambujo, ilk kez Türkiye'de sahne alacak. Konser, 24 Ocak'ta İş Kuleleri Salonu'nda. 

Lozan Mübadilleri Vakfı Korosu da ilk albümleri Hasretin İki Yakası'nın tanıtım konseriyle müzikseverlerle buluşuyor. Zülfü Livaneli'nin de destek verdiği koronun konseri, 26 Ocak'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda...

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta hangi etkinlikleri izleyeceğiz? - Resim : 11

SERGİ ve PANELLER

Ayşe Hamzaçebi Suvarierol'un Hayal Sahnesinde Renk Ahenk/Rengarenk isimli resim sergisi, Tünel Sanat Galerisi Üst Salon'da 20 Ocak'ta kapılarını açıyor. 

Carl Gustay Jung'un "Yaşamın amacı karşıtlar arasında denge kurmaktır," sözünden yola çıkan 33 sanatçının resim ve heykellerinin yer aldığı Balance sergisi de 22 Ocak'ta Kaş Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşuyor. 

Yapı Kredi Kültür Sanat'ta açılan Bir Zamanlar Toroslar'da: Sagalassos sergisi kapsamında düzenlenecek konferanstaysa Koç Üniversitesi'nden Doç. Dr. Inge Uytterhoeven, 22 Ocak'ta Sagalassos'taki özel yaşam üzerine bir konuşma yapacak.

Orhan Pamuk, 21 Ocak'ta Yapı Kredi Loca Loca'daki söyleşide Benim Adım Kırmızı Üzerine Yazılar'ı yayına hazırlayan Erkan Irmak ve roman üzerine iki makale yazmış Feride Çiçekoğlu bir araya gelerek romanı yazma sürecini ve yıllar sonra onu nasıl değerlendirdiğini anlatacak. 

DasDas, 26 Ocak'ta söyleşi serisine başlıyor. İlk ayın başlığı, Bu Ne Mizahsızlıktır ve konukları Aslı İnandık'la Erdil Yaşaroğlu...

İstanbul'un kültür-sanat ajandası: Bu hafta hangi etkinlikleri izleyeceğiz? - Resim : 12

konser söyleşi gösteri tiyatro sergi kültür-sanat ajandası İstanbul'un kültür-sanat ajandası