İstanbul'un kültür-sanat ajandası, bu hafta da çok renkli

İstanbul'un kültür-sanat ajandası, bu hafta da çok renkli

Tiyatrodan konserlere, çeşitli gösterilerden sergilere İstanbul'un kültür-sanat yaşamı, bu hafta da dolu dolu bir içerik sunuyor sanatseverlere. Bu haftanın programı şöyle:

İstanbul'un kültür-sanat dünyasında yine zengin bir program izleyicileri bekliyor. Bu hafta neler izleyeceğiz, birlikte bakalım mı? 

ŞEHİR TİYATROLARINDA BU HAFTA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda bu hafta 20 oyun izleyiciyle buluşacak:  

11-14 Aralık'ta "Osmanlı'nın Sherlock Holmes"ü olarak anılan "Komiser Avni"nin maceralarını anlatan Amanvermez Avni, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, Gönül Kıvılcım'ın yazdığı Can Yeleği, Fatih Reşat Nuri Güntekin Sahnesi'nde ve Moliere'in ölümsüz eseri Hastalık Hastası, Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izlenebilir.  

Aynı tarihlerde Sabahattin Kudret Aksal'ın kaleme aldığı, Murat Ozan'ın yönettiği Kahvede Şenlik Var, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, Shakespeare'in unutulmaz eseri Macbeth, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, İki Efendinin Uşağı, Ümraniye Sahnesi'nde, John Patrick imzalı Tatlı Kaçık, Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde ve Ahmet Sami Özbudak'ın yazdığı Hayal-i Temsil oyunu, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde olacak.  

İstanbul'un kültür-sanat ajandası, bu hafta da çok renkli - Resim : 1

Kahvede Şenlik Var oyunundan bir sahne...

Türk Tiyatrosu'nun ustalarından Naşit Özcan'ın yaşamından kesitler sunan Komik-i Şehir Naşit Bey adlı oyun da, 12, 13 ve 14 Aralık'ta Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde seyircilerin beğenisine sunulacak.  

Sırada çocuk oyunları var: 12 ve 13 Aralık'ta Bir Gün Ayakkabımın Teki, Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde, Karagöz Çiftlik Bekçisi, Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde minik tiyatroseverlerle buluşacak.  

Yaşayan Sayfalar isimli yeni oyun, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde 15 Aralık'ta sahnelenecek. Ayrıca Bisküvi Adam, Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, Bir Kümes Hikayesi, Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde, Üzgün Ağaçlar Ülkesi, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, Yaşasın Barış, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, Rüya, Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, Harikalar Mutfağı, Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde, Pollyanna, Ümraniye Sahnesi'nde ve Palyaço Prens, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde izlenebilir.  

İstanbul'un kültür-sanat ajandası, bu hafta da çok renkli - Resim : 2

Üzgün Ağaçlar Ülkesi, çocuklar için eğlenceli bir seyirlik...

İSTANBUL DEVLET TİYATROLARI OYUNLARI  

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda 10-15 Aralık arasında Memet Baydur'un yazdığı Düdüklüde Kıymalı Bamya, Üsküdar Tekel Sahnesi'nde, Bülent Usta'nın yazdığı Bay Z., Mecidiyeköy Stüdyo Sahne'de, 10-14 Aralık arasında Haldun Dormen'in yönettiği Karmakarışık ve 15 Aralık'ta Ulviye Karaca'nın yazıp yönettiği çocuk oyunu Keloğlan Keleşoğlan, Cevahir Salon'da izleyiciyle buluşacak. 

İstanbul'un kültür-sanat ajandası, bu hafta da çok renkli - Resim : 3

Usta yazar Memet Baydur imzalı Düdüklüde Kıymalı Bamya'yı Serap Eyüboğlu sahneye koyuyor. 

Alain Badiou imzalı Filozof Ahmed, Üsküdar Stüdyo Sahne'de ve Anton Çehov'un yazdığı Zafer Alagöz'ün yönettiği Aziz Dostum Çehov ise Mecidiyeköy Büyük Sahne'de 10-14 Aralık arasında sahnelenecek.  

Faik Ertener'in yazıp yönettiği çocuk oyunu Siz Ne Dersiniz, 12, 13, 14 ve 15 Aralık'ta Küçükçekmece CKSM Sahnesi'nde, Sait Faik Abasıyanık'ın Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye adlı oyunu, 12, 13 ve 14 Aralık'ta Garibaldi Salon'da ve Elif Erdal'ın yönettiği çocuk oyunu Turta Girmemiş Orman, 14 ve 15 Aralık'ta Zeytinburnu Sahnesi'nde izlenebilecek.  

DasDas Sahne'ye geçelim: Şener Şen'in başrolde olduğu Vasıf Öngören'in ölümsüz eseri Zengin Mutfağı, 9 ve 10 Aralık'ta, Dostoyevski'nin öyküsünden yola çıkarılarak sahneye konulan Timsah, 10 Aralık'ta, Alper Baytekin yönettiği Astro Ay'a Tırmanıyor, 14 Aralık'ta, Moritz Rinke'nin bireysel trajedilerin komedisini ortaya koyduğu Westend-Batının Sonu da 15 Aralık'ta sahnelenecek.  

İstanbul'un kültür-sanat ajandası, bu hafta da çok renkli - Resim : 4

Batının Sonu'nda Mert Fırat ile Tülin Özen başrollerde...

Zorlu Performans Sanatları Merkezi'ndeyse yarın Britanyalı yazar David Hare'nin yazdığı, Haluk Bilginer'in çevirdiği Pencere oyunu izlenebilir. Salı günü sahne, Ozan Güven ile Günay Karacaoğlu'nun başrolde olduğu Don Kişot'um Ben oyununun... 12 Aralık'ta bu kez Kubilay Tunçer, Levent Üzümcü, Neslihan Yeldan ve Özge Özder'in rol aldığı Talimhane Tiyatrosu oyunu Gerçek oyunu sahnelenecek.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde de 10 ve 12 Aralık'ta Uyuyan Güzel balesi, 13-14 Aralık'taysa Napoliten Konser etkinliği Kadıköy Süreyya Operası'nda sergilenecek.  

İstanbul'un kültür-sanat ajandası, bu hafta da çok renkli - Resim : 5

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yarın klasik müzik tarihinin önemli keman virtüözlerinden Paganini'nin eserlerinden ilham alan ve izleyicilere eğlenceli ve dinamizmi hiç düşmeyen, çağdaş bir klasik müzik dinletisi sunan Pagagnini grubu (üstte) sahne alıyor. 13 Aralık'ta Pisa Opera ve Balesi'nin yerleşik dans topluluğu imPerfect Dancers Company'nin kurucuları Walter Matteini ile Ina Broeckx, Lady Macbeth gösterisi, 15 Aralık'taysa operanın ikizleri Didem ve Sinem Balık ile İstanbul Kent Orkestrası, Aşkın Müziği konseriyle izleyici karşısına çıkıyor.  

İstanbul'un kültür-sanat ajandası, bu hafta da çok renkli - Resim : 6

Müzikten devam edersek; 11 Aralık Dünya Tango Günü'ne özel repertuarıyla TangoNEVA, 12 Aralık'ta Ayşegül Aldinç, 13 Aralık'ta Cevat Şakir’in Halikarnas Balıkçısı'na dönüşme sürecini anlatan müzikli gösteri Mavi Sürgün, yine 13 Aralık'ta underground elektronik müziğin önemli isimlerinden Maya Jane Coles (üstte), 13-14 Aralık'ta Kerem Görsev Trio, 15 Aralık'taysa Finlandiyalı heavy metal grubu Amorphis (altta), Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde izlenebilir.  

İstanbul'un kültür-sanat ajandası, bu hafta da çok renkli - Resim : 7

İKİ SERGİ, BİR FESTİVAL

Ressam Sema Talay'ın Vadi isimli kişisel resim sergisi, yarın Tünel Sanat Galerisi'nde açılıyor. Sergi, 27 Aralık'a kadar görülebilir.

Laleper Aytek'in Hayat Başka Yerde adlı sergisiyse, salı günü Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşuyor. 

Aşık Veysel anısına düzenlenen 11 ülkeden 16 kısa filmin yarışacağı 2. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali ile haftayı kapatalım. 13-15 Aralık'ta düzenlenecek festivalde yarışan filmler, Fitaş Sineması, Salt Galata ve Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak...

İstanbul'un kültür-sanat haritası kültür sanat kültür-sanat