İstanbul Bienali, 10 Kasım'a kadar ücretsiz olarak izlenebilir

İstanbul Bienali, 10 Kasım'a kadar ücretsiz olarak izlenebilir

İstanbul Kültür Sanat Vakfı düzenlediği 16. İstanbul Bienali, bugün kapılarını açtı. Bienaldeki etkinlikler, 10 Kasım'a kadar ücretsiz olarak izlenebilir...

Fransız yazar ve akademisyen Nicolas Bourriaud'nın küratörlüğünde gerçekleşen 16. İstanbul Bienali, Yedinci Kıta başlığıyla insanlığın sebep olduğu doğal veya kültürel atıklara antropoloji ve arkeolojinin araçlarıyla bakan güncel sanat çalışmalarına odaklanıyor.

Başlığını okyanuslarda yüzen devasa atık yığınına verilen isimden alan bienal, sanat ve ekoloji arasındaki ilişkiyi de tartışmaya açıyor.

Şehrin üç farklı noktasına yayılacak ücretsiz sergilerin yanı sıra çeşitli buluşmalar, konuşmalar ve film programıyla farklı bakış açıları da Yedinci Kıta'ya dahil edilecek. 

Japonya'dan Arjantin'e, ABD'den Polonya'ya, İran'dan Tayland'a dünyanın dört bir yanından 56 sanatçı ve sanatçı kolektifinin eserlerine yer verecek bienale Türkiye'den 8 sanatçı katılıyor.

İstanbul Bienali, 10 Kasım'a kadar ücretsiz olarak izlenebilir - Resim : 1

BİENAL MEKÂNLARI

16. İstanbul Bienali, Pera Müzesi ve Büyükada'nın yanı sıra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin Tophane'deki yeni binasında gezilebilecek. 

İstanbul Bienali, aynı zamanda konuşmalara, film gösterimlerine, müzik dinletilerine ve yemek performanslarına da ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bienalin odağına aldığı sanat, ekoloji ve antropoloji konuları arasındaki ilişkilere farklı yaklaşımlar sunan önemli düşünürler, bilim insanları ve sanatçılar kamusal programın katılımcıları arasında yer alacak. 

Pera Müzesi'ndeki film programı, 20 Eylül-10 Kasım tarihleri arasında sunulacak. Programda dünyanın dönüşümünü, medeniyetlerin çağlar boyunca yaşadığı geçişleri ve insanın evrendeki etkilerini ele alan yapımlara yer veriliyor. Türünün ilk örneği olan filmler, felaket senaryolarından yola çıkan kült yapımlar ve gerçekliği ustalıkla gösteren belgesellerden oluşan bu film seçkisi, ilgililerini sinema tarihine bir de Yedinci Kıta'dan bakmaya çağıracak. 

Pazartesi hariç her gün, 10.00-18.00 arasında ziyarete açık olan bienalde, açılış haftasına özel olarak, 16 Eylül Pazartesi tüm mekânlar açık...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı İKSV İstanbul Bienali sanat sanatçı sergi film gösterimi