Iron Maiden grubunun eski solisti Paul Di'Anno hayatını kaybetti

Haber Merkezi
Hayatını kaybetti 2024'te hayatını kaybeden ünlüler Kimdir Kültür Sanat haberleri
Iron Maiden grubunun eski solisti Paul Di'Anno hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü heavy metal grubu Iron Maiden'ın çıkış döneminde solistliğini üstlenen Paul Di'Anno, 66 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü Iron Maiden grubunun eski solisti Paul Di'Anno 66 yaşında hayatını kaybetti. Usta şarkıcının ölüm haberini ailesi duyurdu. Sahne adı "Di'Anno" ile bilinen Paul Andrews, Wiltshire, Salisbury'deki evinde hayatını kaybetti.

Iron Maiden grubunun eski solisti Paul Di'Anno hayatını kaybetti - Resim : 1

Di'Ann , grubun 1980'de "Iron Maiden" ve 1981'de "Killers" adlı iki albümde yer aldı. Şarkıcını yerini şu anki vokalist Bruce Dickinson aldı.

Iron Maiden grubunun eski solisti Paul Di'Anno hayatını kaybetti - Resim : 2

Conquest Music adlı plak şirketi, şarkıcını ölümüyle ilgili "Son yıllarda tekerlekli sandalyede sahne almasına neden olan ciddi sağlık sorunları yaşamasına rağmen Paul, 2023'ten bu yana 100'den fazla gösteriye imza atarak dünya çapındaki hayranlarıyla buluşmaya devam etti" açıklamasında bulundu.

Iron Maiden grubunun eski solisti Paul Di'Anno hayatını kaybetti - Resim : 3

 PAUL DI'ANNO KİMDİR?

 Di’Anno, 1978 ila 1981 arasında Iron Maiden’ın baş vokalistliğini üstlendi. Grubun kendi adını verdiği ilk albümü ile 'Killers' adlı ikinci albümünde yer alan Di’Anno, daha sonra yerini Bruce Dickinson'a bıraktı.

Di’Anno, Iron Maiden grubundan ayrıldıktan sonra Battlezone and Killers adlı grubun solistliğini üstlendi ve pek çok solo albüm çıkardı.