Interstellar'la ilgili üzen iddiaya açıklama

HABER MERKEZİ
Kültür Sanat haberleri
Interstellar'la ilgili üzen iddiaya açıklama

Yıldızlararası'yla (Interstellar) ilgili endişe verici bir söylenti filmin stüdyosu tarafından ele alındı.

Christopher Nolan'ın bugün hâlâ üzerine teoriler üretilen filminde Matthew McConaughey, çöküşün eşiğindeki Dünya'yı kurtaracak bir göreve çıkmak üzere küçük kızını geride bırakan bir astronotu canlandırıyor.

Interstellar 2014'ün en yüksek hasılat yapan filmlerinden biriydi. Geçen on yıl boyunca filmin sıkı bir takipçi kitlesi oluştu ve özel sinemalar filmin IMAX 70mm versiyonunu gösteriyor.

7 Ağustos Çarşamba günü, filmin geleceğiyle ilgili bir söylenti internette paylaşıldı ve filmin 10. yıldönümünü kutlamak için yapılacak yeniden gösterimin "başına gelen bir olay nedeniyle" nedeniyle iptal edildiği öne sürüldü.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, endişe, BoxOfficeTheory forumlarında yer alan bir yazıda Paramount'un Christopher Nolan filminin 2014'teki gösteriminden sonra "tüm orijinal IMAX 70mm versiyonlarını imha ettiğini" öne sürmesiyle başladı. Bu da planlanan yeniden gösterimin "muhtemelen çok seçkin bir grup salon dışında iptal edildiği" anlamına geliyordu.

"ÇOK ÖFKELİ"

X/Twitter ve Reddit'te paylaşıldıktan sonra manşetlere taşınan gönderide, Nolan'ın "bunu onaylamadığı" için "çok öfkeli" olduğu da iddia edildi.

Bu söylenti hem Paramount hem de IMAX tarafından yalanlandı ve filmin yeniden gösterime gireceği belirtildi. Ancak Variety'ye konuşan kaynaklar bunun planlanandan üç ay sonra, 6 Aralık'ta, iddiaya göre yepyeni bir ev sineması platformunun lansmanıyla aynı zamana denk gelecek şekilde gerçekleşeceğini doğruladı.

Geçen ay bir TikTok kullanıcısı filme bakış açımızı değiştirecek bir teori paylaşmıştı. Fikri, Nolan'ın filmde aynı kareyi iki kez ama "tamamen farklı bağlamlarda" kullandığını fark etmesinin ardından ortaya çıkmıştı.

Nolan'ın yakın zamanda 16. yıldönümünü kutlayan ikinci Batman filmi Kara Şövalye (The Dark Knight), Heath Ledger'ın canlandırdığı kötü karakter Joker'in arka planını açıklayacak bazı Joker sahnelerine neredeyse yer veriyordu.

2008'de gösterime giren film büyük beğeni toplamış ve Ledger'a ölümünden sonra En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü kazandırmıştı.

Daha önce Davis S. Goyer, Comic-Con kapsamında verdiği bir röportajda, "Ya Joker'in gerçekten bir başlangıç hikayesi yoksa?" diye konuştuğumuzu hatırlıyorum. Batman Başlıyor'un (Batman Begins) başarısından sonra bile bu çok tartışmalı bir konu olarak görülüyordu ve çok tepki aldık" demişti.