İngiliz istihbaratının telefonlarını dinlediği ünlü UB40 grubunun kurucusu Astro lakaplı Terence Wilson hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
İngiliz istihbaratının telefonlarını dinlediği ünlü UB40 grubunun kurucusu Astro lakaplı Terence Wilson hayatını kaybetti

Dünyanın en başarılı reggae gruplarından UB40'nin kurucusu ve solisti Astro lakaplı Terence Wilson hayatını kaybetti.

1980'li yıllarda Red Red Wine ve Can't Help Falling in Love gibi şarkılarla üne kavuşan ünlü İngiliz reggae grubu UB40'nin kurucusu ve eski vokalisti Terence Wilson, 64 yaşında hayatını kaybetti.

Sahnede Astro lakabını kullanan Wilson, 2013 yılında yeni bir grup kurup UB40'den ayrılmıştı.

UB40'den yapılan açıklamada "Sevgili Astro'muzun bugün hastalığının ardından vefat ettiğini açıklamaktan dolayıp harap durumdayız, kalbimiz kırıldı. Dünya onsuz asla aynı olmayacak" denildi.

UB40 grubu, Neil Diamond'ın Red Red Wine şarkısına yaptığı pop reggae cover'ıyla büyük başarı sağlamış ve 100 milyondan fazla plak satmıştı.

İngiliz istihbaratının telefonlarını dinlediği ünlü UB40 grubunun kurucusu Astro lakaplı Terence Wilson hayatını kaybetti - Resim : 1

1980'li yıllarda Madness'la birlikte İngiltere single listelerinde en çok kalan şarkı unvanını elde etmişlerdi.

Birmingham'da kurulan grup, ekonomik ve politik statükoya karşı genç bir hoşnutsuzluk dalgasının ürünüydü ve adları işsizlik yardımı talep insanlarla bağdaşmıştı.

Grubun davulcusu Jimmy Brown, Guardian'a grubun İngiliz istihbaratı tarafından gözetlendiğini söylemişti ve "MI5 telefonlarımızı, evlerimizi dinliyordu. Devrim planlamamıştık ama devrim olursa hangi tarafta olacağımızı biliyorduk" demişti.

Kaynak: Haber Global TV

UB40 2021'de hayatını kaybeden ünlüler