İkonik sanatçı Les McCann 88 yaşında hayatını kaybetti

Kültür Sanat haberleri Kimdir 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
İkonik sanatçı Les McCann 88 yaşında hayatını kaybetti

İkonik caz piyanisti Les McCann, Los Angeles'taki bir hastanede 88 yaşında hayatını kaybetti.

88 yaşında olan ve geçtiğimiz günlerde zatürre nedeniyle hastaneye kaldırılan caz piyanisti Les McCann hayatını kaybetti.

Caz ve R&B'u birleştirerek çok sayıda erken dönem hip-hop hitinin temelini atan sanatçı müzisyen bir ailede büyüdü. 1935 yılında Kentucky, Lexington'da doğan McCann, çocukluğunda yalnızca birkaç hafta piyano eğitimi aldıktan sonra okulun bando takımında tuba ve davul çaldı.

ABD Donanması'nda görev yaptığı sırada katıldığı şarkı yarışmasıyla üne kavuştu. 1956 yılında o zamanlar ABD'nin en çok izlenen programı olan The Ed Sullivan Show'da bir performans sundu. Ordudan terhis olduktan sonra Los Angeles'a taşınıp bir grup kurdu.l

1990'lı yıllarda felç geçirdi. Kariyeri boyunca 60'ın üzerinde albüm yayınladı. Son albümü Never a Dull Moment'ın yeniden basım CD'si oldu.

ABD'li plak yapımcısı Quincy Jones onun için "Less McCann, 60'ların başında sahneye çıktığından beri doğanın müzikal gücü oldu. Onu ne zaman canlı ya da kayıttan dinlesem hep beklenmeyeni yapardı" ifadesini kullanmıştı.

Uzun süreli arkadaşı Roberta Flack ise "Les ve ben birbirimizi 60'ların çalkantılı müzik dünyasında bulduk. Les söylediklerimi derinden duyardı ve beni Atlantic Records'a tavsiye etmişti. O benim müzik dünyamda bir dev, sınırsız bir yaratıcı, ilham kaynağı ve dosttu" yorumunda bulundu.