İBB, Selahattin Demirtaş'ın kitaplarını satmaya başladı

İBB, Selahattin Demirtaş'ın kitaplarını satmaya başladı

İBB, iştiraklerinden Kültür A.Ş.'ye bağlı İstanbul Kitapçısı'nda eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 4 kitabı satışa çıkarıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Kültür A.Ş.'ye bağlı İstanbul Kitapçısı'nda Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitapları satılmaya başlandı.

4 KİTABI SATIŞA ÇIKARILDI

Selahattin Demirtaş'ın Seher (Dawn), Devran ve yeni çıkan kitabı Leylan İstanbul Kitapçısı'nda internet üzerinden satışa çıkarıldı. Demirtaş'ın ilk romanı olan Leylan'a 26,25 TL, öykü kitabı olan Devran'a 17,25 TL fiyat biçildi. Demirtaş'ın cezaevinde yazdığı ve 12 öyküden oluşan Seher'e 14,25 TL fiyat biçilirken, Seher'in İngilizce çevirisinin ücreti 80 TL olarak belirlendi. 

İBB, Selahattin Demirtaş'ın kitaplarını satmaya başladı - Resim : 1

TARTIŞMA YARATTI

Selahattin Demirtaş'ın kitaplarının İBB tarafından satılması sosyal medyada tartışma yarattı. Bazı kullanıcılar İBB'nin bu adımına destek verirken bazı kullanıcılar da eleştirdi.

"DAWN" DÜNYA STARININ ELİNDE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Altın Küre ve Emmy Ödüllü ABD'li oyuncu Sarah Jessica Parker, Demirtaş'ın Dawn kitabı ile New York sokaklarında 2018 yılında görüntülenmişti. Parker'ın ABD'de Nisan 2019'da yayımlanması planlanan kitaba erkenden ulaşmış olması ayrıca dikkati çekmişti. Parker'ın kitabın yayıncısı olduğu iddia edilmişti. 

İBB, Selahattin Demirtaş'ın kitaplarını satmaya başladı - Resim : 2

İBB Selahattin Demirtaş HDP